• LIFE&STYLE

    Νέα μέθοδος προκαλεί στροφή 180 μοιρών στην θεραπεία κατά του καρκίνου

    • NewsRoom


    Με τις τωρινές μεθόδους οι γιατροί δεν μπορούν ποτέ να είναι σίγουροι πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του εκάστοτε ασθενή σε κάποια φαρμακευτική αγωγή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται είτε ανεπιθύμητες παρενέργειες, είτε απρόσμενες άμυνες του οργανισμού που αδρανοποιούν το φάρμακο. Τι θα συνέβαινε όμως αν μπορούσαμε να γνωρίζουμε πως ακριβώς θα αντιδράσει ένας οργανισμός πριν καν του χορηγηθεί η φαρμακευτική αγωγή;

    Tiny Lab-Grown Guts and Brains Could Change the Face of Cancer Treatment

    Το μέλλον της εξατομικευμένης ιατρικής στοχεύει στην ανάλυση των κυττάρων του ασθενούς σε εργαστήριο, όπου θα δοκιμάζονται διάφορα είδη φαρμάκων σχετικών με την ασθένειά του και θα εντοπίζεται με ακρίβεια η επίδραση τους στον οργανισμό του ασθενούς.

    Η νέα αυτή μέθοδος ανοίγει τους ορίζοντες σε μία νέα προσέγγιση στην θεραπεία του καρκίνου, η οποία φαίνεται να είναι καταλυτικής σημασίας.

    Το γεγονός αυτό παρακίνησε τους Elke Hoehne και Nathalie Brandenburg στην ίδρυση μίας start-up επιχείρησης της SUN Bioscience, η  οποία επικεντρώνεται σε αυτή ακριβώς την τεχνική.

    Tiny Lab-Grown Guts and Brains Could Change the Face of Cancer Treatment

    ”Όταν σκέφτονται το μέλλον της ιατρικής οραματίζονται γιατρούς, οι οποίοι για την χορήγηση θεραπείας δεν θα βασίζονται μόνο στο ιστορικό του ασθενούς αλλά και στην ανάλυση των κυττάρων του στο εργαστήριο.” υποστηρίζουν οι ίδιοι.

    “Ας υποθέσουμε ότι έχετε διαγνωστεί με καρκίνο, μπορούμε να κάνουμε μία βιοψία και παράλληλα να αναπτύξουμε τα όργανά σας σε μικρογραφία στο εργαστήριο, ενώ εσείς βρίσκεστε στο νοσοκομείο και να δοκιμάσουμε συνδυασμούς φαρμάκων με καλλιέργειες για να δούμε πως θα αντιδράσουν τα κύτταρά σας. Αν καταφέρουμε να σκοτώσουμε τα καρκινικά κύτταρα διατηρώντας τα υγιή ανέπαφα θα έχουμε επιτύχει τον στόχο” επισημαίνει ο Hoehnel.

    Tiny Lab-Grown Guts and Brains Could Change the Face of Cancer Treatment

    “Όσον αφορά τις σπάνιες ασθένειες που χορηγούνται περισσότερα από 20 φάρμακα ταυτοχρόνως δεν μπορεί να είναι διακριτό ποιο απ’όλα λειτουργεί και ποιο όχι, γεγονός που θα μπορεί να είναι ξεκάθαρο στις καλλιέργειες που θα πραγματοποιούνται στο εργαστήριο” προσθέτει η Brandenberg.

    Πρόκειται για μία παγκόσμια προσπάθεια που φαίνεται να αποδίδει και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες θα αρχίσει να εφαρμόζεται πολύ σύντομα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ