• LIFE&STYLE

    Γιατί τα βιβλία του Harry Potter μπορεί να αποδειχθούν σημαντικότερα από το πτυχίο σας

    • NewsRoom


    Δεν έχει σημασία αν ήσασταν με την ομάδα Jacob ή την ομάδα Edward. Αν έχετε μεγαλώσει, έχοντας γύρω σας πολλά βιβλία όταν ήσασταν παιδί, είναι πιθανή η εξέλιξή σας να είναι πιο επιτυχής.

    Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε σε Οικονομική Εφημερίδα αναφέρει ότι διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες, που είχαν πρόσβαση σε βιβλία από πολύ μικρή ηλικία τείνουν να κάνουν περισσότερα χρήματα, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

    Το πρώτο μέρος της μελέτης: Χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα για 5.820 Ευρωπαίους άνδρες και οι ερευνητές εξέτασαν κατά πόσο ένα επιπλέον έτος εκπαίδευσης, οφείλεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της ηλικίας- και αν αυτό επηρεάζει τα κέρδη στη ζωή των ανδρών.

    Η περισσότερη εκπαίδευση συνδέεται με περισσότερα χρήματα, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Κατά μέσο όρο, “ένα επιπλέον έτος εκπαίδευσης αυξάνει τις αποδοχές στη διάρκεια της ζωής του ατόμου κατά 9%”, έγραψαν.

    Εδώ περιλαμβάνονται και τα βιβλία: Ανάμεσα σε εκείνους τους τυχερούς άνδρε,ς που πήραν ένα επιπλέον έτος στο σχολείο και σε όσους στην παιδική τους ηλικία τα σπίτια τους διέθεταν ένα τουλάχιστον ράφι με βιβλία, οι δεύτεροι αύξησαν τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της ζωής τους κατά 21%. Αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως επιχείρημα σε όλα τα παιδιά, που γελούσαν μαζί σας, επειδή είχατε δίπλα στο κρεβάτι σας όλη τη σειρά των βιβλίων του Harry Potter.

    8
    Σύμφωνα με το Quartz δεν υπήρξε διαφορά στα κέρδη μεταξύ των ανδρών που μεγάλωσαν έχοντας γύρω τους 50, 100 ή 200 βιβλία, το κλειδί ήταν ότι είχαν περισσότερα από 10.

    Είναι όμως αυτό για έναν αδηφάγο αναγνώστη το κίνητρο για να κερδίζει περισσότερα χρήματα;

    Όχι απαραίτητα. Όπως προκύπτει από τη μελέτη διαπιστώθηκε συσχέτιση, αλλά όχι αιτιώδη συνάφεια, ανάμεσα στα βιβλία και τα κέρδη στη ζωή. Αν ένα παιδί μεγαλώνει έχοντας γύρω του πολλά βιβλία, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημάδι, ότι οι γονείς του με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνουν τις πνευματικές τους αναζητήσεις ενισχύοντας τις επιλογές κύρους σε ό,τι αφορά στη σταδιοδρομία του.

    “Τα παιδιά που μεγάλωσαν σε σπίτια με βιβλία μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να μάθουν για τη ζωή και το σύμπαν, και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέσα από αυτά”, δήλωσε ο ερευνητής Guglielmo Weber, σύμφωνα με το Quartz. “Αυτό θα μπορούσε να ισχύει ,διότι τα σπίτια στα οποία υπάρχουν πολλά βιβλία βρίσκονται στην κατοχή οικογενειών που ανήκουν σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα”.

    77
    Ωστόσο, τα δεδομένα αυτά αφορούσαν την εποχή προ-internet. Πώς θα μπορούσαν λοιπόν τα ευρήματα αυτά να ισχύουν για τα παιδιά που ανακαλύπτουν τις ιστορίες μέσα από τις ιστοσελίδες ή τα video games;

    Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι: Το διάβασμα είναι καλό όλους μας.

    Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η ανάγνωση λογοτεχνικής μυθοπλασίας αυξάνει τη συμπάθειά μας. Και σε μια άλλη πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ανάγνωση για ευχαρίστηση αυξάνει τον ρυθμό με τον οποίο τα παιδιά μαθαίνουν διάφορα θέματα.

    “Η ανάγνωση για ευχαρίστηση συνδέεται με μεγαλύτερη πνευματική πρόοδο…στο λεξιλόγιο, την ορθογραφία και τα μαθηματικά” έγραψε στον Guardian o ερευνητής Alice Sullivan. “Στην πραγματικότητα, ο αντίκτυπος ήταν περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερος από την ύπαρξη ενός γονέα απόφοιτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/giati-amal-ine-pragmatiko-afentiko/51378

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sta-cheria-ellina-epavli-tou-hugh-hefner/51399



    ΣΧΟΛΙΑ