• LIFE&STYLE

    Δεν φαντάζεστε πόση ώρα πρέπει να κάνετε γυμναστική για να “κάψετε” ένα γεύμα των McDonald’s

    • NewsRoom


    Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, οι πολλές ώρες στη δουλειά, η κίνηση και γενικότερα η νέα πραγματικότητα όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, συνέβαλλαν στην αλλαγή και των διατροφικών μας συνηθειών. Μπορεί πλέον ο κόσμος να είναι περισσότερο ενημερωμένος για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και να του παρέχονται πιο εύκολα όσα χρειάζεται, ωστόσο η γρήγορη ταχύτητα της καθημερινότητάς μας, πολλές φορές μας αναγκάζει να επιλέξουμε την εύκολη και φθηνή λύση ακόμη και στο φαγητό. Έτσι τα ταχυφαγία, έχουν πλέον την τιμητική τους για όσους βιάζονται και πεινούν!

    Έχετε όμως ποτέ αναρωτηθεί πόσες θερμίδες μπορεί να έχει ένα γεύμα από το αγαπημένο μας fast food; Πόσες θερμίδες προσλαμβάνουμε από το φαινομενικά αθώο ρόφημα που παίρνουμε από το αγαπημένο μας καφέ και κυρίως έχετε ποτέ αναρωτηθεί με ποιο τρόπο γυμναστικής και για πόση ώρα, αυτές οι αρκετές θερμίδες θα μπορέσουν να “καούν” και να μην αποθηκευθούν στο σώμα μας ως παχάκια;

    Μία νέα εφαρμογή έρχεται να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και να διευκολύνει τις γυναίκες που θέλουν να ξέρουν τι θερμίδες παίρνουν και περισσότερο πως μπορούν να τις αποβάλλουν κάνοντας διάφορες ασκήσεις. Το ιδιαίτερο αυτό διαδικτυακό εργαλείο δημιουργήθηκε από το εξειδικευμένο σε θέματα υγιεινής διατροφής website Home Remedy Shop και βασίζεται στη χρήση μίας μαθηματικής εξίσωσης σε συνδυασμό με τα διατροφικά δεδομένα από 8 δημοφιλείς αλυσίδες fast food, μεταξύ των οποίων είναι τα McDonald’s, τα Starbucks, τα Burger King που σύντομα θα έρθουν και στην Ελλάδα καθώς και τα καταστήματα που πουλάνε Donuts!

    donuts-colorful-dessert-donuts-baking-glaze-sweet-dessert

    Αξίζει βέβαια κάπου εδώ να αναφέρουμε πως η εφαρμογή αυτή σου δείχνει και πόσα λαχανικά θα μπορούσε να είχες καταναλώσει αντί για το junk food.

    Πιο συγκεκριμένα, για να κάψεις τις θερμίδες που έχει ένα Big Mac, μία μερίδα μεγάλες τηγανιτές πατάτες και μία Coca-Cola στο large μέγεθος, που ισοδυναμούν με 1.330 θερμίδες, πρέπει να κάνεις Yoga για 6 ώρες και 16 λεπτά, χορό για 4 ώρες και 11 λεπτά, τρέξιμο 2,5 ώρες και περπάτημα περίπου 5 ώρες!Από την άλλη ένα ρόφημα με φράουλες και κρέμα, φτιαγμένο από το πλήρες γάλα Venti, έχει 350 θερμίδες και ενδεικτικά θα πρέπει να χορέψεις για 1 ώρα και 6 λεπτά, να τρέξεις 40 λεπτά, να κάνεις ασκήσεις cardio για 37 λεπτά.

    32AD4BC500000578-3513716-A_Frappucino_from_Starbucks_the_sugary_iced_coffee_drink_would_b-m-11_1459362788439

    Ενώ για ένα γεύμα από το Burger King που περιλαμβάνει ένα διπλό Whopper σάντουιτς με τυρί και μία μερίδα πατάτες μεσαίου μεγέθους που σημαίνει 1.400 θερμίδες, θα πρέπει να κάνεις ποδήλατο 2 ώρες και 28 λεπτά, yoga για 6 ώρες και 36 λεπτά και περπάτημα για 5 ώρες και 12 λεπτά!

    32AD4C5100000578-3513716-image-m-12_1459362834209

    Ο personal trainer Justin Maguire, επισημαίνει και κάτι ακόμη: “Η προπόνηση με βάρη δεν βοηθάει τόσο στα να κάψεις θερμίδες όσο το να κάνεις ποδήλατο, αλλά ο μεταβολισμός λόγω της άσκησης θα αλλάξει και θα συνεχίσει να μεταβολίζει τις θερμίδες που πήρε και μετά το πέρας της γυμναστικής. Με την αύξηση του μεταβολικού ρυθμού θα μπορεί να κάψει έως και 30% περισσότερες θερμίδες μετά την γυμναστική. Αν για παράδειγμα κάποιος κάνει επίπονη άσκηση με βάρη την προηγούμενη μέρα από αυτή που θα φάει το fast food, θα έχει ήδη αυξήσει το μεταβολισμό του κατά 20% κάτι που σημαίνει πως θα κάψει επιπλέον 400 θερμίδες! Και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως αυτό που ο κόσμος δεν γνωρίζει είναι πως όσοι δεν πάνε γυμναστήριο ή έστω δεν ασκούνται κάπως, το Junk food ερεθίζει το έντερο, ενώ η πίεση του σίτου καθώς και η γλουτένη που προσλαμβάνεται προκαλεί φλεγμονή στον γαστρεντερικό σωλήνα.

    fitness-de-pobre

    Αρκεί να ρίξουμε μια γρήγορη έστω ματιά στη νέα αυτή εφαρμογή για να πειστούμε για το πόσο κακή μπορεί να είναι η διατροφή μας και για το πόσο σημαντικό είναι να ασκούμαστε σε συχνή βάση.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    Καταρρίπτεται ο μύθος: Δείτε ποιος είναι ο βασιλιάς των Social Media


    social-media-buttons1_1025082796

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ