• LIFE&STYLE

    Απίστευτο: Η μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών στον κόσμο είναι υποθαλάσσια

    • NewsRoom


    Τα μεγάλα cartel του Μεξικό και της Νότιας Αμερικής προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ξεφεύγουν από τους ελέγχους των Αμερικάνικων αρχών για την διακίνηση των απαγορευμένων προϊόντων τους. Η σημασία που δίνεται στο καμουφλάζ, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πολύ μεγάλη καθώς οι συμμορίες βρίσκουν πάντα καινούργιους τρόπους ελιγμών για να αποφύγουν την σύλληψη και να συνεχίζουν ανενόχλητοι την “εμπορική” τους δραστηριότητα.

    Ήδη από τα τέλη του 1990 οι αρχές των Η.Π.Α, Μεξικό και Κολομβίας έχουν εντείνει τις κινήσεις τους εναντίον της διακίνησης των ναρκωτικών, προσπαθώντας να εξαρθρώσουν τις πιο ισχυρές σπείρες. Οι εντατικές προσπάθειες αυτές, όπως είναι φυσικό έχουν οδηγήσει τις συμμορίες να βρίσκουν πάντα καινούργιους τρόπους για να συνεχίζουν το παράνομο λαθρεμπόριο στην Αμερική. Το πιο παράξενο και ριψοκίνδυνο δημιούργημα μας τους, είναι τα αυτοσχέδια υποβρύχια “narco submarine”, τα οποία όλως παραδόξως αποφέρουν πολλά εκατομμύρια στα μέλη των cartel, αφού μέσω αυτών επιτυγχάνεται η διακίνηση της κοκαΐνης μέσα στις Η.Π.Α.

    Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία αναφέρουν ότι το 80% των ναρκωτικών που διακινήθηκαν το 2012 στις Η.Π.Α προέρχονταν από την διακίνηση μέσω των θαλάσσιων διαδρομών. Ακόμη το 30% των ναρκωτικών που διακινούνται στις Η.Π.Α φαίνεται να καταφτάνουν σε αυτές μέσω των narco υποβρυχίων.

    Αυτά τα υποβρύχια, όπως και άλλες δημιουργίες των cartel, σαν τα narco tanks, αποδεικνύουν πως τα αυτοσχέδια μηχανήματα τους έχουν εξελιχθεί και συνεχίζουν να εξελίσσονται.

    Ακόμη οι Αμερικανικές αρχές φαίνεται να έχουν αιχμαλωτίσει και συλλάβει τα συγκεκριμένα υποβρύχια στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 7.5 τόνοι κοκαΐνης.

    Εδώ θα δούμε μερικά από τα γνωστά narco υποβρύχια, που έχουν πιάσει οι αρχές κατά την διάρκεια ετών. Οι φωτογραφίες αυτές αποδεικνύουν πως οι το εμπόριο ναρκωτικών είναι τόσο κερδοφόρο, ώστε να προσπαθείτε η διακίνηση του με οποιοδήποτε κόστος.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/cocacola-opap-ote-isorropisan-ton-deikti-ston-deikti-38105-2/38105



    ΣΧΟΛΙΑ