• LIFE&STYLE

    Αυτός είναι ο κορυφαίος όρος αναζήτησης πορνό για το 2015


    Λεσβιακό». Το δημοφιλές πορνό site «Pornhub» αποκάλυψε την αξιολόγηση στο τέλος του έτους, η οποία περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία για όλες τις συνήθειες των θεατών. Αυτό περιλαμβάνει τους όρους αναζήτησης, και ο όρος “λεσβιακό” ήταν ο πιο συχνός στην αναζήτηση του site το 2015 – σε όλες τις περιοχές, τις ηλικίες, τα φύλα και τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς.

    Ενώ η σχέση «κοπέλα με κοπέλα» είναι από καιρό γνωστό ότι έχει μεγάλη απήχηση, φέτος εκτινάχθηκε στη θέση Νο 1 για πρώτη φορά στην ιστορία των δεδομένων παρακολούθησης του «Pornhub». (Ήταν στο Νο 2 του περασμένου έτους, και επτά ολόκληρα νούμερα πιο πίσω, το έτος πριν από αυτό).

    Λοιπόν, πώς ένα είδος πορνό που φαινομενικά θα έπρεπε να έχει απήχηση μόνο σε ένα πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού (το λεσβιακό πορνό είναι θεωρητικά μια μορφή «γκέι πορνό») έγινε τόσο δημοφιλές που ιδιοποιήθηκε κορυφαίες διακρίσεις από όρους όπως «έφηβη» και «μητριά»; Ας συζητήσουμε.

    Οι στρέιτ άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ γι’ αυτό. Είναι μία ιδιαιτερότητα καλά τεκμηριωμένη μέχρι τώρα, ότι πολλοί ετεροφυλόφιλοι άνδρες ανάβουν από λεσβιακά πορνό, πιθανότατα επειδή επιτρέπεται να παρακολουθούν μια σεξουαλική πράξη που ξεδιπλώνεται μπροστά στην κάμερα χωρίς την ταλαιπωρία ενός άνδρα που ανακατεύεται.

    Σε μια συζήτηση του «Reddit» πέρυσι, σχετικά με το γιατί αρέσουν στους άνδρες τα λεσβιακά πορνό, οι στρέιτ άνδρες χρήστες έγραψαν πράγματα όπως “δύο φορές από αυτά που θέλετε” και “τέσσερα στήθη είναι καλύτερα από δύο”. Τέτοιες φράσεις ακούγονται οικείες σχεδόν για όλους όσους έχουν συζητήσει για την πορνογραφία με έναν τρομοκρατημένο γκέι έφηβο.

    Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι η θεαματικότητα των λεσβιακών πορνό από στρέιτ κατά κύριο λόγο αποτελείται από γυναίκες. Όταν το «Pornhub» χώρισε τα αποτελέσματά του, στο τέλος του έτους, με βάση το φύλο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα «λεσβιακά» ήταν ακόμα νούμερο 1 για τις γυναίκες, αλλά παραδόξως ήταν Νο 7 στους άνδρες (ο κορυφαίος όρος των ανδρών ήταν η «μητριά», το οποίο είναι πραγματικά ένα θέμα για μία άλλη μεγάλη συζήτηση), υποδεικνύοντας ότι οι προτιμήσεις των γυναικών είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημοτικότητα του όρου.

    afaf

    Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες γυναίκες παρακολουθούν πορνό στο «Pornhub» γενικά – η εικόνα στο τέλος του έτους του «Pornhub» διαπίστωσε ότι το 24% των επισκεπτών στο site του ήταν γυναίκες, έναντι 23% το 2014.

    Αλλά δείχνει επίσης ότι πολλές από τις γυναίκες που παρακολουθούν “λεσβιακό πορνό” στην πραγματικότητα δεν είναι γκέι. Το άμεσο ενδιαφέρον των στρέιτ γυναικών στο «λεσβιακό πορνό» – το οποίο, με μεγαλύτερη ακρίβεια, είναι απλά μία «κοπέλα με μία άλλη» – είχε γίνει ένα καυτό θέμα που συζητήθηκε πέρυσι, στηριζόμενο εν μέρει σε πορίσματα όπως αυτά του «Pornhub». Περαιτέρω συμβολή στη δημοτικότητα των λεσβιακών πορνό είναι οι συνήθειες αναζήτησης των millennials. Σε συνεργασία με το «Pornhub» τον περασμένο Ιούλιο, το «Mic» ανέφερε ότι το «λεσβιακό» ήδη έφτασε στην κορυφή της κατάταξης των όρων που αναζητούσαν χρήστες ηλικίας από 18 μέχρι 34. Τα δεδομένα στο τέλος της χρονιάς 2015 του «Pornhub» το επιβεβαιώνουν, σημειώνοντας ότι ο όρος δεν κατατάσσεται ιδιαίτερα υψηλά στους ηλικιωμένους επισκέπτες της ιστοσελίδας.

    dsg

     



    ΣΧΟΛΙΑ