• LIFE&STYLE

    Απολύθηκε ένας από τους πλουσιότερους παρουσιαστές που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

    • NewsRoom
    Ματ Λάουερ

    Ματ Λάουερ


    Μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Αμερικανού δημοσιογράφου και παρουσιαστή της δημοφιλούς εκπομπής The Today Show, Ματ Λάουερ, το NBC προχώρησε στην απόλυσή του.

    Υπάλληλος του τηλεοπτικού δικτύου ισχυρίζεται ότι δέχτηκε «ακατάλληλη σεξουαλική συμπεριφορά στο χώρο εργασίας», ενώ κι άλλες καταγγελίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

    Ο Ματ Λάουερ με δήλωσή του, παραδέχτηκε ότι κάποιες από τις καταγγελίες ισχύουν και ζήτησε συγγνώμη. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει την παραμονή του στο NBC.

    Η αμύθητη περιουσία

    Ο 59χρονος είναι παντρεμένος με την Ανέτ Λάουερ και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία αμύθητη περιουσία από την τηλεοπτική του καριέρα, κάτι που τον κάνει από τους πλουσιότερους ανθρώπους της μικρής οθόνης. Συγκεκριμένα, το Forbes κατέταξε τον Ματ Λάουερ ως τον 5ο πιο ακριβοπληρωμένο παρουσιαστή για το 2016.

    Η περιουσία του υπολογίζεται ότι κυμαίνεται στα 85 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο ειδικοί πιστεύουν ότι ανέρχεται σε πολύ περισσότερα εκατομμύρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη δουλειά του παρουσιαστή ήταν σε κατάστημα ένδυσης, όπου ο ίδιος πληρωνόταν έναντι 2,5 δολαρίων την ώρα. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να διεκδικήσει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο χώρο της τηλεόρασης.

    Μέχρι το 2002, ο μισθός του Λάουερ ανερχόταν στα 8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2006 ο μισθός του εκτοξεύτηκε στα 17 εκατομμύρια, έπειτα και από την αποχώρηση της συμπαρουσιάστριας του Κέιτι Κάουριτς.

    Περίπου πέντε χρόνια αργότερα, το νέο συμβόλαιο του Λάουερ περιελάμβανε μία αμοιβή 25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα ετήσια κέρδη του υπολογίζονταν στα 28 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο πρώην οικοδεσπότης του Today Show ζει σε ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στο Μανχάταν που ο ίδιος αγόρασε το 2004 έναντι 5,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το διαμέρισμα αυτό άνηκε στο ίδιο συγκρότημα που έμενε και ο Μπέρναρντ Μάντοφ, ο επενδυτής που ενορχήστρωσε και εκτέλεσε ιδανικά τη μυθιστορηματικότερη κομπίνα στα χρηματιστηριακά χρονικά και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 150 χρόνων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Σαουδική Αραβία ζητά Έλληνες γιατρούς και προσφέρει 11.000 ευρώ το μήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bezos: Οι (λίγες) μέρες του ως ο μοναδικός άνθρωπος με περιουσία άνω των $100 δισ. είναι παρελθόν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο Ντουμπάι 38 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των κατασκευών

     



    ΣΧΟΛΙΑ