• LIFE&STYLE

    Αποκάλυψη: Νέα αγωγή στον Γιάννη Κούστα από την Σοφία Γιαννικοπούλου-Τώρα ζητάει 234 εκατ.

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλολυ

    Γιάννης Κούστας και Σοφία Γιαννικοπούλου σε παλαιότερες στιγμές τους


    Μια νέα αγωγή σε βάρος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα κατέθεσε η δεύτερη σύζυγός του, Σοφία Γιαννικοπούλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την απόσυρση της πρώτης. Διεκδικεί 234 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην (νομικά, όμως, ακόμα εν διαστάσει) σύζυγό της, ως μερίδιο από την επαύξηση της περιουσίας του τα χρόνια του έγγαμου βίου τους.

    Ο Γιάννης Κούστας ήδη έχει ανακαλέσει όλες τις δωρεές ακινήτων που είχε κάνει στη μητέρα των δύο κοριτσιών του, κατηγορώντας την για αχαριστία. Με δική του αγωγή ζητά από το δικαστήριο την επικύρωση της ανάκλησης των δωρεών και την επιστροφή των ακινήτων στη δική του κατοχή. Μεταξύ αυτών είναι και το πολυτελές σπίτι της Γλυφάδας, στο οποίο διαμένουν η πρώην ηθοποιός με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

    Οι δυο αγωγές θα συνεκδικαστούν την 1η Απριλίου του 2019. Πρωταπριλιά τελειώνουν τα ψέματα στη σκληρή δικαστική “ναυμαχία” του άλλοτε λαμπερού ζευγαριού!

    Τι διεκδικεί με τη νέα αγωγή η Σ.Γιαννικοπούλου

    Στις 22 του περασμένου Οκτώβρη, στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, επρόκειτο να συζητηθούν η πρώτη αγωγή της Σοφίας Γιαννικοπούλου αλλά και αυτή του εφοπλιστή για την ανάκληση των δωρεών. Ωστόσο, οι δικηγόροι της πρώην ηθοποιού αιφνιδίασαν, αποσύροντας το δικόγραφο και προαναγγέλλοντας ότι θα προχωρήσουν στην κατάθεση ενός νέου.

    Πράγματι, λίγες ημέρες αργότερα, κατατέθηκε η νέα αγωγή της πρώην κυρίας Κούστα. Αυτή τη φορά, η κα Γιαννικοπούλου διεκδικεί από τον εφοπλιστή 234 εκατομμύρια ευρώ (από 175 εκατομμύρια που διεκδικούσε με την πρώτη αγωγή της) κατά την κύρια βάση της αγωγής και κατά την επικουρική 134 εκατομμύρια.

    Υποστηρίζει ότι τα χρόνια του έγγαμου βίου της με τον κ.Κούστα (μέχρι τον Ιούνιο του 2012) και τα τρία χρόνια της διάστασης τους (μέχρι τον Ιούνιο του 2015), η περιουσία του εφοπλιστή αυξήθηκε και με τη δική της ουσιαστική συμβολή. Βάσει του νόμου, υποστηρίζει, έχει δικαίωμα να ζητήσει ποσοστό 1/3 από την επαύξηση της περιουσίας.

    Η πρώην σύζυγος συμπεριλαμβάνει στο δικόγραφο της και τις δύο εκδοχές υπολογισμού της κοινής -κατά τα λεγόμενα της- αποκτηθείσας περιουσίας.

    Στο κύριο αίτημα της, αποτιμά στα 702 εκατομμύρια ευρώ την επαύξηση της περιουσίας του Γιάννη Κούστα από τότε που παντρεύτηκαν, υπολογίζοντας το ποσό με τα οικονομικά δεδομένα του Ιουνίου του 2015. Έτσι διεκδικεί τα 234 εκατ. ευρώ.

    Στο επικουρικό αίτημα της, υπολογίζει την επαύξηση της περιουσίας στο ποσό των 396 εκατ. ευρώ, βάσει των οικονομικών δεδομένων του Οκτώβρη του 2018, όταν, δηλαδή, κατατέθηκε η δεύτερη αγωγή της. Το ποσό που διεκδικεί “πέφτει’ στα 132 εκατ. ευρώ λόγω των χρηματιστηριακών εξελίξεων και της μεγάλης πτώσης της τιμής της μετοχής της εταιρείας Danaos.

    Κατά κύριο λόγο, η Σοφία Γιαννικοπούλου ζητά μερίδιο από τα κέρδη της ναυτιλιακής δραστηριότητας του τότε συζύγου της. Επιπλέον, από μετοχές του σε εταιρείες, εντός κι εκτός Ελλάδος, από την αγορά του πολυτελούς διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη αλλά και του σκάφους του εφοπλιστή.

    Ο ισχυρισμός της είναι πως όλα αυτά αποκτήθηκαν ή “γιγαντώθηκαν” λόγω και της δικής της σημαντικής, διαρκής και ουσιαστικής συμβολής. Βρισκόταν πάντα στο πλευρό του συζύγου της -υποστηρίζει- τόσο στην αναβάθμιση της δημόσιας εικόνας του, όσο και στην επίβλεψη κατασκευής και τη διακόσμησης των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας, των σπιτιών τους αλλά και στην αγορά του σκάφους.

    Κούστας: “Είναι αχάριστη και αστείοι οι ισχυρισμοί της”

    “Ολα αυτά είναι αστεία. Ακόμα κι αν υποτεθεί ότι τα ποσά της προσαύξησης της περιουσίας είναι σωστά (που δεν είναι), δεν υπήρξε ούτε στο ελάχιστο συμβολή της κα Γιαννικοπούλου”, θα είναι ο βασικός ισχυρισμός του εφοπλιστή.

    Μεταξύ των αποδεικτικών στοιχείων που θα προσκομίσει στο δικαστήριο ο κ.Κούστας είναι και η ένορκη βεβαίωση ενός φίλου του, ο οποίος φέρεται να “στολίζει” την πρώην ηθοποιό με χαρακτηρισμούς περί επιδειξιομανίας που μείωνε το κύρος του εφοπλιστή και έπληττε τις επιχειρηματικές επιδιώξεις του.

    “Η Σοφία Γιαννικοπούλου όχι μόνο δεν βοήθησε τον Γιάννη Κούστα αλλά αντίθετα τον μείωσε οικονομικά”, φέρεται να έχει καταθέσει ο φίλος του εφοπλιστή, αποδίδοντας το “στην κραυγαλέα και πομπώδη συμπεριφορά της τότε συζύγου που έφερνε σε δύσκολη θέση τον εφοπλιστή, αποσυντονίζοντας τον από τους εφοπλιστικούς του στόχους”.

    Στο ίδιο δικαστήριο, την 1η του ερχόμενου Απρίλη, θα συνεκδικαστεί και η αγωγή του εφοπλιστή σε βάρος της πρώην συζύγου του. Εδώ και καιρό, ο Γιάννης Κούστας έχει γνωστοποιήσει με εξώδικα στην Σοφία Γιαννικοπούλου ότι ανακαλεί όλες τις δωρεές ακινήτων που της είχε κάνει την περίοδο που η συμβίωση τους ήταν ανέφελη. Την κατηγορεί για “αχαριστία” και ζητά από το δικαστήριο να αναγνωρίσει έγκυρη την ανάκληση των δωρεών.

    Ο κ.Κούστας ζητά από την πρώην σύζυγο του να του επιστρέψει όλα τα ακίνητα που της είχε χαρίσει. Μεταξύ αυτών είναι η βίλα της Γλυφάδας που αποτελεί την κύρια κατοικία της κα Γιαννικοπούλου και των παιδιών τους, το πολυτελές σπίτι στο Λαγονήσι, που αποτελεί την εξοχική κατοικία τους, δύο διαμερίσματα στη Γλυφάδα και ένα στη Βουλιαγμένη. Τα δύο πρώτα ακίνητα ανήκουν, κατά πληροφορίες, σε δύο ελληνικές ανώνυμες εταιρείες, των οποίων εταιρειών η Σοφία Γιαννικοπούλου κατέχει το 100% των μετοχών τους. Αυτές τις μετοχές ζητά πίσω ο Κούστας.

    Εκτός αγωγής Γιαννικοπούλου η βασίλισσα Ελισάβετ!

    Από τη νέα αγωγή της Σοφίας Γιαννικοπούλου απουσιάζει η… βασίλισσα Ελισάβετ και όλοι της οι ισχυρισμοί ότι εκείνη έκανε “μεγάλο και τρανό” τον Κούστα βοηθώντας τον με τις γνωριμίες της να ανέλθει κοινωνικά.

    Ήταν ισχυρισμοί που περιλαμβάνονταν στην πρώτη -ανακληθείσα- αγωγή και είχαν κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

    Τότε η πρώην ηθοποιός υποστήριζε ότι στάθηκε η αιτία να γνωρίσει ο εφοπλιστής τη βασίλισσα Ελισάβετ, σε ένα φιλανθρωπικό γκαλά στα ανάκτορα. Ανάλογη ήταν η επιχειρηματολογία της για συνδρομή της στη γνωριμία του Γ.Κούστα με εφοπλιστές, επιχειρηματίες και μεγαλοτραπεζίτες.

    “Η Γιαννικοπούλου μετρίασε τώρα τους εξωφρενικούς ισχυρισμούς της καθώς ήδη έχουν καταρριφθεί με αποδεικτικά στοιχεία, φωτογραφίες και ένορκες καταθέσεις από το Σεπτέμβρη του 2016, όταν, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ζήτησε και έχασε τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Κούστα”, απαντά το περιβάλλον του εφοπλιστή.

    “Η ενάγουσα θέλησε να περιορίσει την έκταση του ιστορικού της υπόθεσης, που ούτως ή άλλως δεν αποτελεί προϋπόθεση για να κερδίσει την αγωγή της”, ανταπαντά η πλευρά της πρώην ηθοποιού.

    Η Σοφία Γιαννικοπούλου πάντως, στο δικαστήριο του Απριλίου δεν θα αφήσει να πάει χαμένο το… γλέντι του πρώην συζύγου της με τη νυν σύντροφο του Δήμητρα Μέρμηγκα, το περασμένο καλοκαίρι. Τότε είχε παρουσιαστεί ως γάμος, αλλά ακόμα και σήμερα δεν έχει καταστεί δικαστικά αμετάκλητο το διαζύγιό του με την κα Γιαννικοπούλου.

    Επιχειρώντας να αποδείξει τον ισχυρισμό της για τα όσα καταλογίζει στον Κούστα, η Γιαννικοπούλου θα μιλήσει για ένα “σκηνοθετημένο γάμο από έναν άνθρωπο που κάνει τα πάντα για να επιτύχει τους σκοπούς του, χωρίς να υπολογίσει εμπόδια”.

    Η αμετάκλητη λύση του γάμου τους, άλλωστε, θα είναι το επόμενο δικαστικό ραντεβού τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοφία Γιαννικοπούλου: Η ηθοποιός της βιντεοκασέτας που ζήτησε στο διαζύγιο 171 εκατ. και λέει πως συχνάζει στης βασίλισσας Ελισάβετ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γάμος Κούστα-Μέρμηγκα: Τ​​​​ην αλήθεια τη φτιάχνει κανείς ακριβώς όπως φτιάχνει και το ψέμα…



    ΣΧΟΛΙΑ