• LIFE&STYLE

    Aπό πότε η Eλλάδα θεωρείται το «νέο» Χόλιγουντ;

    κινηματογράφος

    Greek Salad


    Ο κινηματογράφος δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε στην περίοδο της πανδημίας, ούτε στην καραντίνα, ούτε ποτέ.

    Οι παραγωγές τρέχουν, τα συμβόλαια έχουν ήδη υπογραφεί, ο προγραμματισμός είναι πάντοτε μπροστά, η βιομηχανία δεν μπορεί να περιμένει, ούτε να πατήσει κανείς pause στο post-production. Με τόσες κινηματογραφικές αίθουσες και ανάγκη για απόδραση μέσα στο σκοτάδι (για το φως) και τόσες διαφορετικές πλατφόρμες, συνδρομητικές και μη, η ανάγκη για νέα προϊόντα είναι ίσως μεγαλύτερη από ποτέ.

    Kαι κάπως έτσι η Ελλάδα, τα νησιά μας, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα χωριά, οι πόλεις, απέκτησαν κάμερες, πολυπληθή συνεργεία, λαμπερούς πρωταγωνιστές, τόσο για εγχώρια κινηματογραφικά πρότζεκτ, όσο και φιλόδοξες παραγωγές made in Hollywood.

    κινηματογράφος
    Γυρίσματα στο κέντρο της πόλης

    Πόσες παραγωγές έχουν γυριστεί στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2020; Εβδομήντα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ, ενώ ετοιμάζονται και ακόμη πέντε, χωρίς να υπολογίζουμε και τις διαφημιστικές καμπάνιες Dior, Louis Vuitton, Perrier που έχουν σαν φόντο τους το ελληνικό φως, τα νησιά μας, την ελληνική ιστορία.

    κινηματογράφος
    Από τα γυρίσματα της σειράς «Greek Salad»

    Ποιο «Mamma Mia» και ποιος «Γάμος αλά ελληνικά»; Μαθαίνουμε ότι η σειρά με τίτλο «Greek Salad» του Amazon Prime γυρίζεται ήδη στην Αθήνα με όλους τους συντελεστές του φιλμ να έχουν εγκατασταθεί στην χώρα μας για τους επόμενους -τουλάχιστον- 4 μήνες. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες για τη μίνι σειρά που θα ολοκληρωθεί σε οχτώ επεισόδια.

    κινηματογράφος
    Βackstage από τη σειρά Greek Salad

    Κι ένας ηθοποιός που παραδίδει με κάθε ερμηνεία του σε κάθε καινούργιο ρόλο μαθήματα υποκριτικής, ο Robert De Niro, θα βρίσκεται την άνοιξη στη Δράμα για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία δράσης, «Αfter Exile». Αν διαβάσει κανείς το σενάριο, θα καταλάβει ότι το φιλμ φωτίζει την σχέση πατέρα και γιου, ενός τύπου που έχει μόλις βγει από τη φυλακή και προσπαθεί να μείνει μακριά από οτιδήποτε μπορεί να τον οδηγήσει ξανά μέσα.

    κινηματογράφος
    O Robert De Niro και ο Shia LaBeouf θα βρίσκονται στη Δράμα

    Χωρίς να ξέρουμε περισσότερες πληροφορίες για την ώρα, -ας είναι καλά τα social media-, ο Arnold Schwarzenegger, μετά την πολιτική, ετοιμάζεται να ξαναδοκιμάσει το υποκριτικό του ταλέντο και να μεταμορφωθεί στον Θεό Δία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό. Θα είναι σειρά ή ταινία;

    κινηματογράφος
    O Arnold Schwarzenegger ως Δίας

    Θα γυριστεί στο στούντιο ή σε εξωτερικά locations; Ή μήπως πρόκειται απλώς για διαφημιστικό σποτ που θα προβληθεί στη διάρκεια του Super Bowl στις 13 του μηνός με τον Άρνι ως τον απόλυτο Θεό, σε ναρκισσιστικό παραλήρημα; To σασπένς ταιριάζει στο σινεμά και στον χώρο του θεάματος, και αποτελεί πάντοτε στοιχείο της πλοκής. Και για να κάνουμε ένα spoiler, ο Arnold-Zeus θα παίξει τον ρόλο του σε ένα φιλμ λίγων λεπτών και όχι σε ταινία μεγάλου μήκους, αλλά σε διαφήμιση-υπερπαραγωγή.

    Όπως και να έχει η αφετηρία (και οι συνειρμοί) ξεκινάει από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Να μην ξεχάσουμε και τις Σπέτσες. Μετά την «Χαμένη Κόρη» με το λαμπερό καστ, όπως και το φιλμ «Κnives Out 2» με τον Daniel Craig και την Kate Hudson στην Ντάπια, στο Παλιό Λιμάνι, στο νησί που μοιάζει να έχει σταματήσει ο χρόνος, το ξενοδοχείο Poseidonion Grand εμφανίζεται στη διαφημιστική καμπάνια του Νetflix για το 2022. Αν δεν μπορούσαμε να βρούμε δωμάτιο προ-«Χόλιγουντ», φανταστείτε τι έχει να γίνει τώρα. Ο τουρισμός μας πάει πολύ.

    Σπέτσες - Netflix
    Σπέτσες

    Ειδικά τώρα που η Ελλάδα είναι ξανά της μόδας.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Netflix οι Σπέτσες και το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel

    Reed Hastings: Ο επικεφαλής της Netflix αγόρασε μετοχές 20 εκατ. δολαρίων μετά την βουτιά της μετοχής κατά 30%

    Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα… Ο Antonio Banderas φεύγει, ο Sylvester Stallone έρχεται



    ΣΧΟΛΙΑ