• LIFE&STYLE

    Απίστευτο: Αυτή η Βρετανή έφηβη κερδίζει 50.000 λίρες το χρόνο δίνοντας ονόματα σε μωρά Κινέζων!

    beau jessup

    Beau Jessup, επιχειρηματίας specialname.cn


    Όλα τα έχουμε ακούσει σε αυτή τη ζωή, όμως το να κερδίζει μια Βρετανή έφηβη περίπου 48.000 λίρες το χρόνο, δίνοντας ονόματα στα παιδιά Κινέζων γονέων, είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου! Η συγκεκριμένη κοπέλα, ονομάζεται Beau Jessup, είναι 16 ετών και κατάγεται από το Gloucestershire της Αγγλίας και συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας μιας πρωτότυπης ιστοσελίδας ονοματοδοσίας βρεφών, κατόπιν παρότρυνσης να δώσει όνομα σε παιδί φίλων της κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού στην Κίνα.

    Η ιστοσελίδα της αυτή τη στιγμή έχει έσοδα από πωλήσεις ύψους 16.000 λιρών το μήνα. Συνηθίζεται οι Κινέζοι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους αγγλικά μεσαία ονόματα, με την ελπίδα εκείνα στο μέλλον να πάνε να αναζητήσουν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μέλλον, όμως ελλοχεύει… ο κίνδυνος να ντροπιάσουν τα παιδιά τους και να τους δημιουργήσουν πολιτισμική σύγχυση δίνοντάς τους ονόματα όπως “Gandalf” ή “Rolex”, προκαλώντας παράλληλα γέλια σε όσους τα ακούν.

    “Όταν πήγα στην Κίνα, συνεχώς μου ζητούσαν να δώσω ονόματα στα μωρά φίλων των γονιών μου”, λέει η Jessup και συνεχίζει “Μου εξήγησαν ότι ένα αγγλικό όνομα είναι ζωτικής σημασίας καθώς δε γίνεται να χρησιμοποιήσεις ένα κινέζικο όνομα στα emails ή κατά τη διάρκεια υποβολής της αίτησής σου για ένα πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το αγγλικό σου όνομα θα το κουβαλάς μια ζωή”.

    Το θέμα όμως είναι ότι, εξαιτίας του ότι το διαδίκτυο στην μακρινή Κίνα είναι εξαιρετικά περιορισμένο, δεν γίνεται εκ των πραγμάτων οι Κινέζοι γονείς να χρησιμοποιούν ιστοσελίδες ονοματοδοσίας που χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνες οικογένειες και ως εκ τούτου, επιλέγουν αγγλικά ονόματα που έχουν ακούσει στις ταινίες του Hollywood, με καταστροφικά αποτελέσματα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.

    κινα
    Η ιστοσελίδα specialname.cn της Beau Jessup

    Η 16χρονη Βρετανή, λοιπόν, διέκρινε “μια ευκαιρία να βοηθήσω τους Κινέζους να το πάνε σωστά από την αρχή”. Μέχρι σήμερα, έχει προτείνει ονόματα για περισσότερα από 220.000 μωρά μέσω της ιστοσελίδας της “SpecialName”.

    Η Beau Jessup χρεώνει 60 λίρες για κάθε μωρό που ονομάζει και αποστέλλει τρία πιθανά ονόματα στους ενδιαφερόμενους γονείς μέσω της πλατφόρμας We-Chat, την κινέζικη βερσιόν του “δικού μας” Whatsapp, δηλαδή.

    Η επιλογή των ονομάτων γίνεται βάση των χαρακτηριστικών της προσωπικότητας του κάθε παιδιού, που μπορεί να διακρίνεται από επιμονή, αξιοπιστία ή αισιοδοξία. Μετά την επιλογή του τελικού ονόματος, οι γονείς λαμβάνουν ένα πιστοποιητικό ονόματος και μπορούν να γιορτάσουν το γεγονός.

    Η Jessup δηλώνει πανευτυχής που έχει διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στις ζωές τόσων πολλών οικογενειών και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που κερδίζει για να πληρώσει τα δίδακτρα του πανεπιστημίου που θα επιλέξει να σπουδάσει στο μέλλον.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/klini-gia-exi-chronia-vretaniko-kinovoulio-diskoli-keri-gia-ta-anaktora-tou-westminster/72595

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/ochi-kirii-tis-apple-kouragio-chriazomaste-emis-gia-ta-mikroskopika-airpods/72603



    ΣΧΟΛΙΑ