• LIFE&STYLE

    Απίστευτη καινοτομία: Τα μαλλιά του ανθρώπου μπορούν να αντικαταστήσουν το ξύλο για την κατασκευή επίπλων!

    • NewsRoom


    Έχουμε δει πολλές φορές να γίνονται προσπάθειες εκμετάλλευσης εναλλακτικών υλικών με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, όμως κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα μαλλιά μας θα μπορούσαν να είναι μια από αυτές.

    Η δημιουργική ομάδα του Studio Swine, η οποία συν-ιδρύθηκε από την αρχιτέκτων Azusa Murakami και τον Βρετανό καλλιτέχνη Alexander Groves, και δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων ταξίδεψε ως τη μακρινή επαρχία Shandong της Κίνας, στους μεγαλύτερους εξαγωγείς ανθρώπινης τρίχας του κόσμου,για μια καινοτομία με περιβαλλοντική σκέψη και όχι μόνο.

    HairCollection

    Η ιδέα ήρθε ως μια εναλλακτική λύση για τα πεπερασμένα υλικά που χρησιμοποιούνται για το σχεδιασμό πολυτελών επίπλων – αξεσουάρ και διακοσμητικών αντικειμένων , όπως είναι το ξύλο, το κέρατο και η ταρταρούγα.
    Η τεχνολογία είναι αρκετά απλή αφού το μόνο που συνδυάζουν είναι ανθρώπινα μαλλιά με μία φυσική ρητίνη.

    Hair-Collection-2

    Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί ένα μοτίβο παρόμοιο με γυαλισμένο κέρατο ή τροπικό ξύλο!

    Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το σκεπτικό τους έχει μια λογική βάση σε σχέση με την αντιμετώπιση της σπατάλης του τροπικού ξύλου αφού οι τρίχες μεγαλώνουν 16 φορές πιο γρήγορα από το τροπικό ξύλο και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ είδος προς εξαφάνιση.

    Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της ιδέας ακόμα και αν δεν είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνική για μαζική παραγωγή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μαζική κλίμακα, όπως για παράδειγμα, σε χώρες όπως η Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας της ανθρώπινης τρίχας και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας τροπικής ξυλείας.



    ΣΧΟΛΙΑ