• LIFE&STYLE

    Η απίστευτη αίσθηση του να περπατάς στο νερό – Το Project που έκανε το όνειρο πραγματικότητα!


    Το όνειρό του έγινε επιτέλους πραγματικότητα! Ο εικαστικός καλλιτέχνης Christo κατάφερε να περπατήσει στο νερό. Μεταφερόμαστε στην Ιταλία, στο όμορφο Pilzone, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας, όπου  παρουσίασε το τελευταίο του project με τίτλο: «Οι πλωτές Προβλήτες». Ουσιαστικά είναι ένας διάδρομος έκτασης 3 χιλιομέτρων, στη λίμνη Iseo που βρίσκεται στην Λομβαρδία της  Ιταλίας.   Ο διάδρομος αυτός συνδέει τα δύο μικρά νησιά τόσο μεταξύ τους, όσο και με την βασική περιοχή. Το έργο αυτό πραγματοποιεί μία κρυφή επιθυμία όλων των ανθρώπων. Όλοι κάποια στιγμή θα έχουμε αναρωτηθεί πως  θα νιώθαμε  αν μπορούσαμε να περπατήσουμε πάνω στη θάλασσα και να τη διασχίσουμε.christo

    Ο  Christo περπάτησε πάνω σε αυτόν τον πλωτό διάδρομο, ο οποίος είναι φτιαγμένος  από πορτοκαλί- κίτρινο  νάυλον ύφασμα και ικανός να αλλάξει χρώμα ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις καιρικές συνθήκες. Την Πέμπτη ο διάδρομος γέμισε πορτοκαλοκίτρινες φωτεινές κηλίδες  λόγω των υγρών αποτυπωμάτων  που άφησε η βροχή.

    “Για την ακρίβεια είναι ένα έργο τέχνης που θυμίζει ζωγραφικό πίνακα, είναι μία αφηρημένη τέχνη, η οποία όμως έχει τη δυνατότητα να αλλάζει όλη την ώρα. Κάθε έργο είναι ένα κομμάτι της ζωής μας.  Ο μουσαμάς αυτός είναι επίτηδες τόσο εύπλαστος, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να κουνιέται και ο ίδιος με την ταυτόχρονη κίνηση του νερού, δίνοντας έτσι την αίσθηση πως αναπνέει  και να δίνει στον άνθρωπο την εντύπωση πως περπατάει πραγματικά πάνω στο νερό», δηλώνει ο  Christo – αυτός ο Βούλγαρος καλλιτέχνης γεννημένος στην Αμερική – .

    Christo
    Christo

    «Οι Πλωτές Προβλήτες» αποτελούν το πρώτο του εξωτερικό έκθεμα από το 2005. Αυτό αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των έργων του Christo, διότι η ομάδα του το δούλεψε μόνο 22 μήνες, ενώ στην πραγματικότητα θέλει δεκαετίες για να ολοκληρωθεί ένα έργο τόσο μεγάλης έκτασης και κοπιαστικής δουλειάς. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα Ιταλικό και Αμερικάνικο θαύμα παράλληλα.

    Από το Σάββατο 3 Ιουλίου και για 16 ημέρες, το έργο αυτό θα είναι ανοιχτό στο κοινό για 24 ώρες. Για την προστασία όλων και την ομαλή διεξαγωγή της πρώτης αυτής επαφής του κόσμου με το έργο, η λίμνη θα γεμίσει με βάρκες, ναυαγοσώστες  και φρουρούς σε περίπτωση κάποιας ακούσιας βουτιάς στη λίμνη ή ατυχήματος.  christo

    Μάλιστα κατά τη διάρκεια που το έργο θα είναι ανοιχτό στο κοινό και για εκείνες τις ημέρες, τα ξενοδοχεία της γύρω περιοχής και των κοντινών πόλεων  είναι ήδη κρατημένα, ενώ  ο κόσμος αναμένεται να ξεπεράσει τους 40.000!!!

    Το μόνο σίγουρο είναι πως η λίμνη Iseo μετά από αυτό το έργο  θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της τόσο σε εθνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, μιας και θα βρεθεί στο επίκεντρο των τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.christo

    Μετά το πέρας των 16 ημερών που το έργο θα παραμείνει ανοιχτό στο κοινό, οι διαβάσεις αυτές για του πεζούς  θα αποσυναρμολογηθούν και θα ανακυκλωθούν, διότι όπως δηλώνει και ο καλλιτέχνης: «Το ενδιαφέρον  αυτού του έργου είναι η προσωρινότητά του.  Κανένα έργο δεν είναι για πάντα δικό μου, ούτε μου ανήκει, γι’ αυτό και η πρόσβαση σε αυτό είναι δωρεάν».

    Χειρόγραφο Σκίτσο του Christo
    Χειρόγραφο Σκίτσο του Christo

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/glentisan-tin-psichi-tous-tragoudi-ton-vorion-irlandon-gia-tin-proti-niki-tous-sto-euro/54392

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/isangeleas-tou-ariou-pagou-dietaxe-epigousa-prokatarktiki-gia-tous-ischirismous-polaki/54399

     



    ΣΧΟΛΙΑ