• LIFE&STYLE

    AntiDiary.com: Η νέα αινιγματική ιστοσελίδα της Rihanna


    Η Rihanna πραγματικά αποδεικνύεται ότι είναι κυρίαρχος του μυστηρίου με την αναμενόμενη κυκλοφορία του album της. Στα «American Music Awards», το βράδυ της Κυριακής, μια σειρά από περίεργες διαφημίσεις στα διαλείμματα, κατεύθυναν τους τηλεθεατές σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται «AntiDiary.com», η οποία οδηγεί τους χρήστες να ανοίξουν και πάλι αυτή την τοποθεσία στο κινητό.

    Όταν συνδεθούν στο site, οι fans βρίσκονται μπροστά σε έναν ολόκληρο διαδραστικό κόσμο, που βασίζεται στο επερχόμενο album της Rihanna, «Anti». Αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο σημάδι για τους fans της, οι οποίοι έχουν εισπράξει μόνο φήμες και εικασίες τους τελευταίους μήνες. Επιτέλους ξεκινά η κυκλοφορία του νέου album όμως, όσο περισσότερο μαθαίνουμε γι’ αυτό, τόσο πιο παράξενο και σκοτεινό φαίνεται.

    Πριν από τα βραβεία, η Rihanna ειδοποίησε τους fans της για την παρουσίαση ενός αινιγματικού tweet, το οποίο ρωτούσε: «Είσαι μέσα;»

    ri1

    O σύνδεσμος του tweet, οδηγεί σε ένα διαδραστικό, εικονικό δωμάτιο. Οι χρήστες μπορούν να αιωρούνται πάνω από τα αντικείμενα για να αποκαλύψουν βίντεο και εικόνες, ομορφαίνοντας περαιτέρω την αισθητική του album. Ένα αντικείμενο καθοδηγεί τον θεατή σε έναν εξωτερικό λογαριασμό του Instagram για χρήστες που ονομάζεται “the keyholder”, οι οποίοι τοποθετούν εικόνες του «Anti» από την παρουσίασή του το πρωί της Κυριακής.

    Ωστόσο, αντί να διευκρινίσουν την ιστορία του album , τα media αφήνουν το κοινό με περισσότερα ερωτήματα.

    ri2

    Καθώς αιωρείσαι πάνω από ένα άσχημο κουνιστό αλογάκι στο δωμάτιο, εμφανίζεται ένα βίντεο με ένα κορίτσι που τραγουδάει με μια βούρτσα και παίζει πιάνο – ίσως μία μικρή Rihanna, ίσως όχι. Κοιτώντας πιο προσεκτικά τα σχέδια στον τοίχο, μπορεί κανείς να δει τους χάρτες των Ηνωμένων Πολιτειών και μία φωτογραφία ενός αεροπλάνου, που φαίνεται να έχει κατεύθυνση προς ή από τη Ρωσία .

    Φυσικά, η μυστηριώδης πρωταγωνίστρια του album, το μικρό κορίτσι με το στέμμα που έχει πάνω του το σύστημα «Braille», το οποίο φαίνεται και στο εξώφυλλο του album, εμφανίζεται σε ένα βίντεο για να το προσέξουμε ενώ τα παιδιά μπορούν να παίζουν.

    ri3

    Η Rihanna δημιούργησε τους χαρακτήρες και τα σύμβολα του album σε συνεργασία με τον ισραηλινό καλλιτέχνη Roy Nachum. Σε μια συνέντευξη στο «Vanity Fair», ο Nachum περιγράφει το παιδί με το στέμμα ως «φόρο τιμής στις ρίζες της Rihanna», ενώ το στέμμα που την τυφλώνει αντιπροσωπεύει «την επιτυχία».

    «Μερικές φορές τρέχουμε στον κόσμο του σήμερα, αλλά κυνηγάμε το ένα επίτευγμα, μετά το άλλο», δήλωσε ο Nachum. «Η κορώνα είναι μεγάλη σε μέγεθος και καλύπτει ό, τι υποτίθεται ότι πρέπει να δούμε. Δεν μπορούμε να δούμε την επιτυχία».

    Φαίνεται ότι η «κρεβατοκάμαρα» είναι μόνο το πρώτο από τα οκτώ δωμάτια στο «AntiDiary», συμπεριλαμβανομένου του «ινστιτούτου τατουάζ» και της «γκαλερί», με το τελικό δωμάτιο να είναι η «αντι-κρεβατοκάμαρα».

    Ακόμα δεν έχει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του album, αλλά το πιο πιθανό είναι να προκαλέσει πανικό.

    https://www.youtube.com/watch?v=dKapgypJH1E



    ΣΧΟΛΙΑ