• LIFE&STYLE

    ΑΝΤ1: Προβολή του ντοκιμαντέρ «Στο Κυνήγι των Likes» στην εκπομπή VICE Specials

    συνατσακη-μαιρη


    Ημερομηνία Προβολής: Παρασκευή, 8 Ιουνίου
    Ώρα μετάδοσης: 01:00

    Την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο, «Στο Κυνήγι των Likes».

    Την ώρα που έχουν έρθει στο φως σκάνδαλα για την εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων χρηστών στα Social Media, το VICE Greece καταγράφει την πραγματικότητα πίσω από τα tweets, τους followers και τα likes.

    Το YouTube αναδεικνύει πλέον διασημότητες, τους λεγόμενους Influencers”. Η Αναστασία Μουμτζάκη, συναντά κάποιους από αυτούς, και μαζί με την ομάδα του VICE Greece περνά μία μέρα γυρίσματος με την «Μικρή Ολλανδέζα»(Δανάη Γεωργαντά), που έχει μετατρέψει το σπίτι της σε στούντιο και την οποία παρακολουθούν πάνω από 34 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ίντερνετ, αλλά και με τη Μαίρη Συνατσάκη, που έχει εγκαταλείψει την τηλεόραση και τώρα ανεβάζει μόνη τα βίντεό της στο YouTube, βγάζοντας χρήματα από αυτό.

    Η Δανάη Γεωργαντά, αλλιώς «Μικρή Ολλανδέζα», έχει εκατομμύρια θεατές στα κοινωνικά δίκτυα.

    Η ομάδα του VICE Greece αναζητά απαντήσεις στο εάν τα δύο μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα χρησιμοποιούν «τρολς» και μιλά κατ’ αποκλειστικότητα με έναν από τους πιο δημοφιλείς ανώνυμους χρήστες του twitter, που έχει οδηγήσει με τα σχόλιά του, ακόμα και σε παραίτηση υπουργού πριν από μερικά χρόνια.

    Η Αναστασία Μουμτζάκη συνομίλησε στα γραφεία του VICE με έναν από τους επιδραστικότερους, αν και ανώνυμους, χρήστες του ελληνικού twitter.

    Ακόμη, μαθαίνει την ιστορία πίσω από την πρώτη μασκότ οίκου τελετών που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο Facebook, τον μικρό Χάρο ή αλλιώς «Χαρούλη», και συμμετέχει στο πρώτο Facebook event που ενώ ξεκίνησε σαν «τρολιά» και πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο επειδή ήταν πολλοί όσοι δήλωσαν συμμετοχή online.

    H ιστορία πίσω από την πρώτη μασκότ οίκου τελετών που έχει δημιουργηθεί ποτέ στο Facebook.

    Παρουσίαση/Παραγωγή: Αναστασία Μουμτζάκη

    Παραγωγή/Έρευνα: Σάκης Ιωαννίδης

    Κάμερα Α: Τάσος Σκαρής

    Κάμερα Β: Νίκος Βλαχάκης

    Ηχοληψία: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος

    Μοντάζ: Νίκος Βλαχάκης

    Ένα story στο Instagram μπορεί να κάνει διάσημο ακόμα και ένα ανώνυμο χρήστη.

    Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICESpecials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vicegreecespecials

     



    ΣΧΟΛΙΑ