• LIFE&STYLE

    H απόλυτη χλιδή! Αυτοί είναι οι top προορισμοί για τους ιδιοκτήτες των private jet

    • NewsRoom


    Πως θα νιώθαμε αν ήμασταν έστω και για μέρα δισεκατομμυριούχοι; και κυρίως σε ποιες συγκεντρώσεις και partys θα πηγαίναμε απλώς επιβιβάζοντας στο προσωπικό μας jet; Προσπαθώντας να λύσει την απορία μας αυτή το Bussines Insider δημοσίευσε την ετήσια αναφορά του Knight Frank σε συνεργασία με την ερευνητική εταιρία Wealth- X εξετάζοντας το που ξοδεύουν οι “έχοντες” τα χρήματα τους και κυρίως σε ποια μέρη και γιατί ταξιδεύουν με τα ιδιωτικά τους jets. Εμείς θα σας δείξουμε μερικά από τα μέρη στα οποία οι εκατομμυριούχοι “σκορπάνε” τις περιούσιες τους.

    Davos, Ελβετία

    Το παγκόσμιο οικονομικό συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις οικονομικά ισχυρών ανθρώπων παγκοσμίως, με αποτέλεσμα την εισροή πολλών ιδιωτικών jet στην περιοχή. Οι παρευρισκόμενοι έχουν την δυνατότητα να κάνουν ταυτόχρονα και τις χειμερινές διακοπές του στην μαγική πόλη των Άλπεων.

     

    The Superbowl, Η.Π.Α

    Ίσως το δημοφιλέστερο αθλητικό γεγονός των Η.Π.Α, σημείωσε μια σημαντική πτώση τις χρονιές 2012-2014 στην κίνηση των ιδιωτικών jet στον χώρο, αν και όπως φαίνεται αυτή η πτώση αυτή είναι πλασματική, καθώς το 50% της κίνησης οφείλεται ξένα εκτός Η.Π.Α jet που βρίσκονται εκεί για να παρακολουθήσουν ορισμένο μέρος του show.

    The Masters Augusta, Η.Π.Α

    Το διάσημο αυτό τουρνουά Golf στους χώρους των πλουσίων λαμβάνει χώρα κάθε Απρίλιο στην πολιτεία της Georgia. Τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως έχει υπάρξει ανάπτυξη της κυκλοφοριακής κίνησης των ιδιωτικών jets της κλίμακας του 18% την διετία 2012-2014.

    The Kentucky Derby, Η.Π.Α

    140th Kentucky Derby

    Ένα άλλο μεγάλο γεγονός που προσελκύει πλήθος Αμερικανών είναι ο ετήσιος αγώνας ιπποδρομίας που διεξάγεται κάθε Μάιο και πλέον έχει αρχίσει και γίνεται ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των πλουσίων με το 90% jets που βρίσκονται στον χώρο να ανήκουν σε αυτούς.

    Alpen Ideas Festival, Η.Π.Α

    Το εβδομαδιαίο συγκεκριμένο event συγκεντρώνει πλήθος διασημοτήτων όπως, σχεδιαστές, πολιτικούς, διπλωμάτες, μουσικούς, συγγραφείς και διάφορους άλλους καλλιτέχνες, γεγονός το οποίο εξηγεί και την αυξημένη κίνηση των ιδιωτικών Jet στον χώρο των εκδηλώσεων.

    Οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι όμως συχνά πυκνά ταξιδεύουν και στην Ευρώπη για να παρακολουθήσουν από κοντά διάσημα γεγονότα.

    Monaco Grand Prix, Μονακό

    Ένα από τα διασημότερους προορισμούς των πλουσίων βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, και δεν είναι άλλο από το διάσημο Μονακό, το οποίο φημίζεται για το χρήμα και το πλούτο που μαζεύει ειδικότερα σε εκδηλώσεις του όπως το Grand Prix, για τους φανατικούς θαυμαστές της Formula 1. Στο συγκεκριμένο γεγονός το 83% των ιδιωτικών Jet δεν προέρχεται από τους κατοίκου του Μονακό.

    Art Basel, Ελβετία

    Οι οικονομικά ισχυροί του κόσμου όμως ενδιαφέρονται και για την τέχνη. Υποστηρίζοντας διάφορες διάσημες εκθέσεις και γκαλερί όπως αυτή του Art Basel στην Ελβετία, όπου μαζεύονται για να δουν από κοντά τα νέα κομμάτια της τέχνης και για να παρευρεθούν σε πλήθος ιδιωτικών πάρτυ.

    Thanksgiving Day, Η.Π.Α

    Τέλος ένα γεγονός που δεν περιμέναμε να δούμε στην συγκεκριμένη λίστα είναι αυτού του αμερικανικού εθίμου των Thanksgiving. Κοντά στον Νοέμβριο λίγο πριν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι Αμερικανοί “έχοντες” ταξιδεύουν μέχρι τα πατρικά τους για να γιορτάσουν όλη μαζί αυτή την οικογενειακή γιορτή.

    Άλλες συγκεντρώσεις που προσελκύουν μεγάλο αριθμό ιδιωτικών Jet σε Η.Π.Α και Ευρώπη είναι το φεστιβάλ τεχνών Frieze του Λονδίνου, το διάσημο γερμανικό φεστιβάλ Octoberfest, το σόου των υπερπολυτελών γιοτ στο Μονακό και τέλος το γνωστό φεστιβάλ τέχνης, Art Basel του Μαϊάμι.



    ΣΧΟΛΙΑ