• LIFE&STYLE

    Αυτά τα προφυλακτικά τέχνης, παρουσιάζουν το… σας σαν ένα αριστούργημα


    Ένα καινούργιο ξεκίνημα της νέας γαλλικής επιχείρησης «Made In Love», θέλει να επισημάνει τη σημασία του ασφαλούς σεξ, συνδυάζοντας δύο από τα αγαπημένα της πράγματα: την τέχνη και τα πέη. Το ξεκίνημα σχεδιάζει προφυλακτικά με περίτεχνα αφηρημένα σχέδια πάνω τους, συνδυάζοντας το ασφαλές σεξ και τον σχεδιασμό υψηλής τεχνολογίας σε ένα πακέτο.

    Εδώ είναι ένα από τα σχέδια, όπως προβάλλεται από ένα αρχαίο γλυπτό με μια εντυπωσιακή στύση:

    Αυτός o σκοπός να κάνει τα προφυλακτικά (και επομένως και τα πέη) όμορφα, ηγείται από τρεις αδελφές που ονομάζονται Lizza, Julia και Manon, οι οποίες αναφέρονται στην πρωτοβουλία αυτή ως ένα «ερωτικό-τρελό έργο» στη σελίδα τους. Στην περιγραφή του έργου, οι γυναίκες περιγράφουν το προφυλακτικό τέχνης ως «μία πραγματικά οικεία περιουσία, ένα εφήμερο ερωτικό τατουάζ».  (Έτσι, αν πραγματικά σκεφτόσασταν να κάνετε ένα πραγματικό τατουάζ εκεί, αυτό φαίνεται πολύ λιγότερο επώδυνο και επεμβατικό).

    Οι αδελφές είπαν στο «Mic» ότι το έργο είναι εμπνευσμένο από την επιθυμία τους να κάνουν τα παραδοσιακά προφυλακτικά λιγότερο βαρετά και πιο διασκεδαστικά.

    «Μιλούσαμε για …. προφυλακτικά και πώς η εικόνα του προφυλακτικού δεν έχει αλλάξει εδώ και πολλά χρόνια», είπαν στο Mic σε ένα email. «Εννοούμε ότι, μπορείτε να βρείτε μπλε ή πράσινα προφυλακτικά, «λεπτά» κ.λπ. Αλλά η τεχνολογία του σήμερα μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα. Έτσι σκεφτήκαμε, «Γιατί όχι τέχνη»;

    Στη σελίδα τους, προσθέτουν ότι «ήθελαν να αλλάξουν την εικόνα, που είχαν τα προφυλακτικά ως φραγμό και να τα μετατρέψουν σε αντικείμενο ευχαρίστησης και περιέργειας των γραφικών».  Ένας στόχος που, λαμβάνοντας υπόψη το 62% των ανδρών, που έχουν αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ως αποτέλεσμα της χρήσης προφυλακτικού, ορισμένοι άνδρες θα μπορούσαν κάλλιστα να τα εκτιμήσουν.

    Αυτή η ιδέα είναι απλώς η πιο καινούργια σε μια σειρά από καινοτόμα σχέδια, που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια με σκοπό τη μετατροπή του προφυλακτικού από ένα βαρετό κομμάτι λάτεξ σε ένα πολυ-λειτουργικό (ή τουλάχιστον πιο άνετο) κομμάτι του οικείου μας εξοπλισμού.

    Νωρίτερα φέτος, μια ομάδα φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο επινόησαν την ιδέα των προφυλακτικών ανίχνευσης, που αλλάζουν χρώμα όταν έρχεται σε επαφή με ορισμένες λοιμώξεις (το προφυλακτικό είναι ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού). Άλλοι επιχειρηματίες του ασφαλούς σεξ, εργάζονται πάνω στην τεχνολογία του προφυλακτικού με σπρέι τουλάχιστον από το 2007 .

    Παρά το γεγονός ότι τα προφυλακτικά χρησιμοποιούνται συχνά στην τέχνη – και πιο πρόσφατα, σε αυτό το αμφιλεγόμενο πορτρέτο του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ που είναι φτιαγμένο από 17.000 πολύχρωμα προφυλακτικά – εκτός από μερικά καινοτόμα προφυλακτικά, τα οποία παρουσιάζουν πολιτικούς και προϊστορικά ζώα, μερικά έχουν προσπαθήσει να ανυψώσουν το σχεδιασμό του προφυλακτικού με καινούργια ελκυστικά σχέδια.

    Οι αδελφές πίσω από το «Made in Love» προσπαθούν να πάνε τα χρωματιστά προφυλακτικά σ’ ένα ανώτερο επίπεδο σχεδιάζοντας λάστιχα που μπορούν να μετατρέψουν τους άνδρες σε μία ομάδα του Lil’ Dickassos – και ειλικρινά, μην εκπλαγείτε αν γίνουν μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε, μπορείτε να δείτε πόσο δημοφιλή είναι τα «Hello Kitty Band – Aids».



    ΣΧΟΛΙΑ