• LIFE&STYLE

    7 λάθη στο shopping που γίνονται… πεταμένα λεφτά!

    • NewsRoom
    ψώνια


    Ναι, είμαστε γυναίκες και μας αρέσει το shopping –γιατί να το κρύψουμε άλλωστε; Πόσες, όμως, από τις αγορές που κάνουμε είναι επιτυχημένες; Και ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο shopping που καταλήγουν σε… πεταμένα λεφτά;

    Καμιά δε θέλει να ξοδεύει τα χρήματα που με τόσο κόπο κερδίζει σε άστοχες αγορές. Ευτυχώς, όμως, το σωστό shopping δε θέλει κόπο –όπως η απόκτηση χρημάτων– αλλά τρόπο. Και είναι απλός!

    Η μεγαλύτερη ικανοποίηση από την αγαπημένη μας συνήθεια να ψωνίζουμε, είναι οι συνετές επενδύσεις σε διαχρονικά κομμάτια που «βγάζουν τα λεφτά τους» και μας ανεβάζουν την ψυχολογία –κάθε φορά που τα φοράμε και όχι μόνο τη στιγμή της αγοράς. Όλες μας, βέβαια, έχουμε κάνει λανθασμένες αγορές, συνήθως από παρόρμηση, αλλά τουλάχιστον καλό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας ώστε να μην τα επαναλαμβάνουμε.

    Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο shopping και πώς μπορούμε να αλλάξουμε αγοραστικές συνήθειες;

    1. Σύγκριση τιμών

    Όταν έχεις κάνει αιματηρές οικονομίες για να μπορέσεις να αποκτήσεις το ένα και μοναδικό designer κομμάτι με την τσουχτερή τιμούλα, καλό είναι να κάνεις μια σύγκριση τιμών, γιατί, όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, μπορείς να εντοπίσεις διαφορά. Με μια γρήγορη διαδικτυακή έρευνα στο  Farfetch.com θα διαπιστώσεις, για παράδειγμα, ότι ένα ζευγάρι Prada slingbacks μπορεί να κοστίζει 784 λίρες Αγγλίας στο ένα κατάστημα και 740 λίρες Αγγλίας στο άλλο. 740 λίρες Αγγλίας κοστίζει επίσης το ίδιο ζευγάρι παπούτσια στα Net-a-Porter και MyTheresa.com…! Οπότε καλό είναι να κάνεις τις συγκρίσεις σου και να επιλέγεις τη σωστή τιμή από το πιο ανταγωνιστικό κατάστημα.

    2. Άμεση χρήση 

    Δεν έχει νόημα να αγοράζεις κάτι με την προοπτική να το φορέσεις αργότερα! Με μοναδική εξαίρεση τις αγορές που προορίζονται για μια συγκεκριμένη περίσταση (όπως π.χ. ένα βραδινό φόρεμα), όλες οι υπόλοιπες αγορές σου είναι καλές μόνο όταν φοριούνται αμέσως. Αν αγοράσεις ένα ρούχο με το σκεπτικό να το φορέσεις αργότερα, το πιθανότερο είναι να καταλήξει καταχωνιασμένο στη ντουλάπα σου για κανά δυο χρόνια, χωρίς να έχεις καν αφαιρέσει το ταμπελάκι…

    3. Συνδυασμοί

    Αγοράζεις ένα ρούχο ή παπούτσι, το φέρνεις σπίτι και, όταν ανοίγεις τη ντουλάπα σου, συνειδητοποιείς ότι δεν ταιριάζει με τίποτα από την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα σου. Αυτή είναι μια λανθασμένη αγορά και, για να μην την ξαναπατήσεις, φρόντισε, πριν αγοράσεις οτιδήποτε, να σκέφτεσαι τουλάχιστον τρεις συνδυασμούς με τα ρούχα που ήδη έχεις. Έτσι θα είσαι 100% σίγουρη για την αγορά σου.

    4. Δεν πετάμε τίποτα

    Μερικές φορές πετάς τα λεφτά σου ακόμη και χωρίς να αγοράσεις κάτι καινούργιο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί όταν αποφασίζεις να πετάξεις ένα παλιό ρούχο, χωρίς να εξετάσεις προηγουμένως αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικά. Συνήθως, με μια μικρή επιδιόρθωση/μεταποίηση ή ένα σωστό στεγνό καθάρισμα το ρούχο που πας να πετάξεις, μπορεί να γίνει αγνώριστο και να το χαρείς για πολλά χρόνια ακόμα. Αντίστοιχα, ένας καλός τσαγκάρης μπορεί να κάνει θαύματα με τα παλιά σου παπούτσια, αν είναι διατηρημένα σε καλή κατάσταση.

    5. Fashion victim

    Δεν είναι κακό να πειραματίζεσαι με τις νέες τάσεις τη  μόδας, αρκεί να ξέρεις τα όριά σου. Διαφορετικά γίνεσαι fashion victim χωρίς να το καταλάβεις! Δε έχει νόημα να αγοράσεις κάτι που είναι πολύ της μόδας, αν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις και αν δεν αισθάνεσαι άνετα όταν το φοράς. Καλό είναι να ξέρεις τι σου πηγαίνει και να μην θυσιάζεις άνευ όρων το προσωπικό σου στυλ στο… βωμό των latest trends.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.coverstory.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η νέα υπηρεσία των Zara υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο που ψωνίζετε

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 τρόποι για να φορέσετε μαντήλια στο κεφάλι με πολύ στυλ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλες οι τάσεις στα παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2018



    ΣΧΟΛΙΑ