• Business Of Fashion

    Executive look of the day: Shopping


    Οι ανοιξιάτικες βιτρίνες είναι στην ακμή τους και ο πειρασμός να ψωνίσουμε κάτι φρέσκο γίνεται όλο και μεγαλύτερος!

    Εγώ που αγαπώ τον Oscar Wilde (σχεδόν όσο και τον Oscar de La Renta!) ακολουθώ το ρητό του «Μπορώ να αντισταθώ στα πάντα εκτός από τον πειρασμό» οπότε υπέκυψα στον πειρασμό και ψώνισα. Όταν αισθάνομαι χαμηλά στις αγοραστικές μου άμυνες, προσπαθώ να είμαι κοντά σε φτηνά μαγαζιά όπως το ZARA.

    Tο παντελόνι της φωτογραφίας λοιπόν, είναι ΖARA και ήταν έρωτας με την πρώτη δοκιμή.

    Πολύ μαλακό ύφασμα, χυτό πάνω στο σώμα, φαρδύ αλλά όχι καμπάνα, ψηλόμεσο αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορεί να το φορέσει καμία γυναίκα κάτω από 1.75 και κάτω από 60 κιλά, με δύο κουμπιά δεξιά και αριστερά που το στολίζουν και οικονομικότατο (έκανε μόλις 30ευρώ). Το χρώμα είναι ανοιξιάτικο και φοριέται θεωρώ με σχεδόν όλα τα χρώματα, και το στυλ του είναι πραγματικά pass partout. Το φαντάζομαι εξίσου εύκολα, με ένα απλό λευκό μπλουζάκι και λευκά snickers.

    Το θέμα με αυτό το παντελόνι είναι ότι για να φανεί η ωραία του γραμμή, και τα κουμπιά του πρέπει να φορεθεί με κάτι σχετικά κοντό, αλλά επειδή είμαστε και σε εργασιακό χώρο, όχι τόσο κοντό ώστε να μην μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια μας.

    Το συγκεκριμένο μπλουζάκι λοιπόν το οποίο είχα σχεδόν αφόρετο στην ντουλάπα εδώ και 3 χρόνια, ήταν τελικά το ιδανικό γι’ αυτό το παντελόνι.

    Είναι ουσιαστικά δύο μπλουζάκια μαζί. Ένα ελαστικό μαύρο μονόχρωμο φανελάκι ενωμένο με ένα υπέροχο μαυρόασπρο πουκάμισο με κοντό μανίκι. Με αυτό το μπλουζάκι από πάνω, και αναδεικνύεται το παντελόνι, και ταυτόχρονα δεν αναδεικνύεται η κοιλιά μας, πράγμα μάλλον καθόλου επιθυμητό για το γραφείο. Είναι Ann Taylor, και είναι αγορασμένο online από την Αμερική.

    Τα παπούτσια που φοράω, είναι αγαπημένα, λουστρίνι με συμπαγές ψηλό (10 πόντους τακούνι) και είναι Isaac Mizrahi for Target. Tα έχω σίγουρα πάνω από 10 χρόνια, αλλά δεν μπορώ να τα αποχωριστώ και ποτέ δεν έχω αισθανθεί ότι βρίσκονται εκτός μόδας.

    Η τσάντα που ολοκληρώνει το σύνολο είναι Prada κλασσική μαύρη δερμάτινη, αγορασμένη στο Λονδίνο πριν από τουλάχιστον 10 μία επένδυση που δεν έχω μετανιώσει ποτέ, γιατί έχει αποδώσει ιδιαίτερα. Μπορεί να κρατηθεί εντός και εκτός γραφείου, μέρα ή νύχτα.

    Με τα φορέματα φοράω πάντα μακριά κρεμαστά, που είναι άλλωστε και η αδυναμία μου. Θεωρώ ότι σπάνε την μονοτονία του ολόσωμου, ακόμα και όταν αυτό έχει μοτίβο ή χρώματα.

    Το συγκεκριμένο, είναι ένας συνδυασμό από πέρλες, μαύρες χάντρες και χρυσή αλυσίδα, κλασσικό και απλό.



    ΣΧΟΛΙΑ