• LIFE&STYLE

    6 πράγματα που πρέπει να καθαρίζουμε συχνότερα για να ζούμε υγιεινά

    καθάρισμα


    Ποια σημεία κι αντικείμενα του σπιτιού μας πρέπει να καθαρίζουμε πιο συχνά για να μην έχουμε μικρόβια και η αίσθηση που θα έχουμε στο σπίτι μας να είναι μόνο η καθαριότητα; Κάθε πότε πρέπει να τα καθαρίζουμε και πώς για να λάμπουν;

    1.Το πλυντήριο των ρούχων

    Καθαρά ρούχα έχετε, αν έχετε και καθαρό πλυντήριο. Πρέπει λοιπόν να το καθαρίζετε τουλάχιστον κάθε 3 μήνες. Ο τρόπος για να λάμπει το πλυντήριο σας, να εξουδετερωθούν οι οσμές και τα ρούχα σας να μοσχοβολάνε είναι να κάνετε μια πλύση με άδειο πλυντήριο, βάζοντας στον κάδο ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι και ρυθμίζοντας το σε υψηλή θερμοκρασία.

     πλυντήριο

    2.Τον νεροχύτη 

    Σε τακτά χρονικά διαστήματα  καθαρίστε τον νεροχύτη και τον κεντρικό σωλήνα ρίχνοντας μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξίδι. Ξεπλύνετε με καυτό νερό.

    νεροχύτης

    3. Τα χαλάκια του μπάνιου 

    Το μπάνιο μας το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Άρα το χαλάκι ειδικά θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε όπως την πετσέτα… Συχνή αλλαγή δηλαδή και καθάρισμα. Προμηθευτείτε τουλάχιστον τρία χαλάκια μπάνιου ώστε να μπορείτε να τα πλένετε και να τα στεγνώνετε με την ησυχία σας!

    χαλάκι μπάνιου

    4.Το τηλεκοντρόλ και το τηλέφωνο

    Σκεφτείτε τι μικρόβια έχουν. Για να τα απολυμάνετε πάρτε μια μπατονέτα βουτήξτε την στο οινόπνευμα και με προσοχή περάστε τη μέσα από τα κουμπιά και τις σχισμές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με απολυμαντικό μαντηλάκι.

    τηλεκοντρόλ

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα κάνετε το μπάνιο σας να μυρίζει υπέροχα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δέκα σημεία του σπιτιού που ξεχνάμε να καθαρίσουμε (κι είναι απαραίτητο!)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε λάθη που κάνουμε στην καθαριότητα του σπιτιού



    ΣΧΟΛΙΑ