• LIFE&STYLE

    10 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσεις απίστευτη ενέργεια

    • NewsRoom
    ενέργεια


    Είναι στιγμές που νιώθεις πως έχεις… ξεμείνει από ενέργεια; Υπάρχουν τρόποι και μάλιστα απολύτως φυσικοί για να αποκτήσεις μέσα σε λίγες ώρες απίστευτη ενέργεια. Δοκίμασέ τους!

    1. Ξεκίνα τη μέρα σου μ΄ένα καλό πρωινό 

    Άσε τις δικαιολογίες πως δεν προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό, γιατί αυτός είναι ο πρώτος και βασικότερος τρόπος για να γεμίσεις ενέργεια τον οργανισμό σου. Το πρωινό πρέπει να αποτελείται από 55% υδατάνθρακες, 15% πρωτεϊνες και 30% λίπη. Άρα και τα αυγά σου να φας και λίγο ψωμί, δημητριακά, φρούτα για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι.

    2. Φάε μικρά σνακ κάθε 3 ώρες

    Ο οργανισμός χρειάζεται… καύσιμα άρα κάθε 3 ώρες φάε λίγα αμύγδαλα, ένα γιαούρτι, μια μπάρα δημητριακών, ένα φρούτο.

    3. Βγες στο φως 

    Το φως και ειδικά του ήλιου δίνει ενέργεια. Κάνε λοιπόν μια μικρή βόλτα να σε “δει” ο ήλιος ή αν έχει συννεφιά, άναψε όλα τα φώτα του σπιτιού για να τονωθείς.

    γυναίκα ήλιος

    4. Κάνε μια άσκηση γιόγκα 

    Ξάπλωσε μπροστά σ΄ένα τοίχο, με τα πόδια σηκωμένα (ορθή γωνία) και προσπάθησε οι γλουτοί, όπως και τα πόδια ν΄ακουμπάνε στον τοίχο. Μείνε έτσι για περίπου 10 λεπτά με τα μάτια κλειστά και αναπνέοντας βαθιά από τη μύτη. Μπορείς ν΄ανάψεις κι ένα κερί ή να βάλεις χαλαρωτική μουσική για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Η άσκηση αυτή τονώνει τον οργανισμό γιατί στέλνει αίμα στον κορμό και το κεφάλι.

    5. Πιες νερό

    Ξέρετε πως πολλές φορές όταν είμαστε κουρασμένοι ή νιώθουμε πως δεν έχουμε ενέργεια φταίει το ότι δεν έχουμε πιει νερό; Το νερό τονώνει το σώμα και τον εγκέφαλο οπότε μην ξεχνάτε μέσα στην τσάντα σας να έχετε κι ένα μικρό μπουκαλάκι με νερό για να πίνετε μέσα στη μέρα.

    νερό

    6. Να κοιμάσαι καλά 

    Ο μόνος τρόπος για να μην αισθάνεσαι υπνηλία είναι να κοιμάσαι επαρκώς αλλά σε κατάλληλες συνθήκες. Πώς; Βγάζοντας κάθε ηλεκτρονική συσκευή από την πρίζα στο δωμάτιο όπου κοιμάσαι, να κλείνεις τελείως τον διακόπτη της τηλεόρασης και να μην “χαζοξενυχτάς” με ταινίες και παιχνίδια στο ιντερνετ. Προσπάθησε κάθε βράδυ να κοιμάσαι 20 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη σου ώρα, ώστε σε λίγες μέρες να έχεις πετύχει έναν 8 ωρο ή και 10 ωρο ύπνο.

    7. Κάνε γυμναστική ή περπάτημα

    Κάθε μέρα αφιέρωσε 30 λεπτά στην άσκηση. Είτε στο γυμναστήριο, είτε στο κοντινό σου πάρκο. Ο οργανισμός τονώνεται με την άσκηση και σε λιγότερο από δυο εβδομάδες θα νιώθεις πως… “πετάς” από την ενέργεια.

    Διάβασε τη συνέχεια και ακόμη τρεις τρόπους στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 14 tips για να αποκτήσετε αδύνατο σώμα μέσα σε ένα μήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γυναικεία γλώσσα του σώματος: 10 σημάδια που δείχνουν ότι ενδιαφέρεται

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα κάνετε μόνες σας το φυσικό nude μακιγιαζ



    ΣΧΟΛΙΑ