• LIFE&STYLE

    Τι πρέπει να κάνετε σήμερα για να ξυπνήσετε αύριο… νωρίτερα

    • NewsRoom


    Υπάρχει μια αέναη μάχη που λαμβάνει χώρα κάθε πρωί μέσα στο δωμάτιο μας. Αυτή συμβαίνει ανάμεσα σε εμάς και το ξυπνητήρι μας. Για διάφορους λόγους, είτε από την έλλειψη ωρών ύπνου, είτε απλής νωθρότητας, οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν μπορούν να “σηκωθούν” από το κρεβάτι τους, κάνοντας το πρωινό ξύπνημα να μοιάζει με ένα φυσικό μαρτύριο.

    alarm clock

    Αυτή η “αδυναμία” των ανθρώπων στον ύπνο, έχει οδηγήσει στην δημιουργία χιλιάδων συμβουλών και μυστικών, οι οποίες μπορούν να κάνουν να μην θέλουμε να “σπάσουμε” το ξυπνητήρι κάθε φορά που χτυπάει. Αυτές οι μικρές συμβουλές μπορούν να αποτελέσουν μια επιτυχημένη συνταγή έτσι ώστε, όχι μόνο να καταφέρετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, αλλά και να ξεκινήσετε την ημέρα σας έχοντας καλή διάθεση.

    wake up morning

    Παρόλα αυτά, υπάρχει και ένα πολύ σημαντικό ποσοστό ατόμων οι οποίοι προτιμούν να ξυπνάνε πρωί καθώς έχουν περισσότερο χρόνο και ησυχία για να ασχοληθούν με προσωπικές τους δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το να κάνουν γυμναστική.

    Το πρωινό ξύπνημα φυσικά έχει και άλλα οφέλη εκτός από τα να μην αργήσουμε να πάμε στην δουλειά μας. Για τον λόγο αυτό και για όσους έχουν πρόβλημα να υπακούσουν στο ξυπνητήρι τους κάθε πρωί, θα σας παρουσιάσουμε 11 μυστικά τα οποία θα σας μεταμορφώσουν δια μαγείας σε “πρωινούς” τύπους.

    hitting-alarm-clock

    1. Τοποθετείστε το κινητό ή το ξυπνητήρι σας στην άλλη άκρη του δωματίου

    Έρευνες έχουν δείξει πως ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων κοιμούνται με το κινητό τους τηλέφωνο σχεδόν “αγκαλιά”. Κάτι τέτοιο έκτος του ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας μπορεί να “αφήσει” να κοιμόμαστε για ώρες. Όταν τοποθετούμε το ξυπνητήρι ή το κινητό μας σε μακρινή απόσταση τότε είμαστε αναγκασμένοι να σηκωθούμε για να το απενεργοποιήσουμε. Αφού λοιπόν έχουμε σηκωθεί είμαστε ήδη ξύπνιοι.

    2. Περιορίστε την δόση της καφεΐνης που προσλαμβάνετε αργά το απόγευμα

    Πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη με αποτέλεσμα πολλές φορές να μένουν άυπνοι τα βράδια και έτσι να αδυνατούν να ξυπνήσουν το πρωί. Συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση 400 milligrams καφεΐνης ακόμη και έξι ώρες πριν από τον ύπνο μας μπορεί να μας προκαλέσει έναν ανήσυχο ύπνο.

    3. Να έχετε κάτι για να ανυπομονείτε

    Εάν το μόνο σας σχέδιο για το επόμενο πρωινό είναι να κάνετε μπάνιο και να πάτε στην δουλειά, τότε δεν είναι περίεργο το να μην θέλετε να ξυπνήσετε. Αντιθέτως εάν κανονίσετε το επόμενο πρωί να κάνετε μια βόλτα, ή να πάτε για τρέξιμο ή ακόμη να φάτε ένα καλό πρωινό, τότε θα ξυπνήσετε με μεγαλύτερη διάθεση για την ημέρα που ξεκινάει.

    morning class

    4. Γραφτείτε σε ένα πρωινό μάθημα

    Σύμφωνα με έρευνες εάν γραφτείτε σε κάποιο μάθημα το οποίο σας αρέσει πραγματικά τότε υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες να ξυπνάτε για να πηγαίνετε. Μάλιστα, εάν πληρώνετε κιόλας για αυτό το μάθημα, τότε οι πιθανότητες παρακολούθησης του αυξάνονται αισθητά.

    5. Πάρτε την ευθύνη να ξυπνάτε κάποιον άλλον

    Πείτε σε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο να γίνετε το ζωντανό του ξυπνητήρι. Τι θα καταφέρετε με αυτό; Κάθε πρωί θα αναγκάζεστε να ξυπνάτε για να ξυπνήσετε και το άτομο στο οποίο υποσχεθήκατε, καθώς δεν θα θέλετε να έχετε την ευθύνη της δικής του αποτυχίας.

    coffee

    6. Προγραμματίστε την μηχανή του καφέ σας

    Ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν στην διάθεση τους κάποια σπιτική μηχανή καφέ, είναι πολύ σημαντικό να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ για να μπορέσετε να αποκτήσετε όσον το δυνατόν γρηγορότερα δόσεις ενέργειας.

    7. Περιορίστε τις ώρες που χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή βλέπετε τηλεόραση πριν πέσετε για ύπνο

    Σύμφωνα με τους ειδικούς η παρακολούθηση έντονων εικόνων λίγο πριν πέσουμε για ύπνο μπορεί να προκαλέσουν πολλές διαταραχές αυτού. Στην θέση τους μπορούμε να διαβάσουμε κάποιο βιβλίο το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει ακόμη και να νυστάξουμε πιο γρήγορα.

    καταρράκτης

    8. Πιείτε ένα ποτήρι νερό πριν να κοιμηθείτε

    Το να πιούμε ένα ποτήρι νερό λίγο πριν πέσουμε για ύπνο μπορεί να μας βοηθήσει στο να σηκωθούμε νωρίς το πρωί αφού θα έχουμε να ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα. Πρέπει να δείξετε προσοχή όμως στο πόσα ποτήρια νερό θα πιείτε για να μην διαταράξετε τον ύπνο σας κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω συχνοουρίας.

    9. Προγραμματίστε το ξυπνητήρι σας

    Με το μυστικό αυτό έτσι όπως βάζετε ξυπνητήρι για το πρωί μπορείτε επίσης να το προγραμματίσετε για την ώρα που πρέπει να πάτε για ύπνο. Με τον τρόπο αυτό ακολουθώντας το πρόγραμμα σας, δεν θα κινδυνεύετε να ξενυχτήσετε και άρα θα κάνετε τις απαραίτητες ώρες ξεκούρασης που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

    10. Μην κοιμάστε παραπάνω από όσο χρειάζεστε

    Πολλές φορές κοιμόμαστε περισσότερες ώρες από εκείνες που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα, εξαιτίας της νωθρότητας που μπορεί να μας διακατέχει. Ο πολύς ύπνος μας κάνει να νιώθουμε λήθαργοι και αδύναμοι. Για τον λόγο αυτό πρέπει να συνηθίσουμε τον οργανισμό μας να κοιμάται μόνο όσες ώρες χρειάζεται πραγματικά.

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ