• Ροή Ειδήσεων

    Τραγωδία στο Βέλγιο – Νεκρό δίχρονο κοριτσάκι σε καταδίωξη βαν με μετανάστες


    Τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στο Βέλγιο, όταν ένα κοριτσάκι δύο ετών κουρδικής καταγωγής έχασε την ζωή του, στη διάρκεια καταδίωξης του βαν στο οποίο επέβαινε με τους γονείς του, μαζί με άλλους παράνομους μετανάστες, από τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον του βαν για να το σταματήσουν, όμως «η μικρή δεν πέθανε από αστυνομικά πυρά» διαβεβαίωσε ο Φρεντερίκ Μπαρισό, πρώτος αντιεισαγγελέας του Μονς.

    Το δίχρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Η καταδίωξη διάρκειας σχεδόν 1 ώρας εκτυλίχθηκε μεταξύ Ναμούρ και Μεζιέρ, στο προάστιο του Μονς.

    «Οι αρχές διενεργούν αυτή τη στιγμή νεκροψία-νεκροτομή» στη σορό της δίχρονης, ανέφερε ο Μπαρισό. Ο Βέλγος αντιεισαγγελέας ανέφερε τρεις πιθανές αιτίες θανάτου του παιδιού: είτε να ήταν άρρωστο, είτε λόγω ενός απότομου ελιγμού του οδηγού του οχήματος, είτε κάποιος χτύπησε το παιδί.

    30 συνολικά άνθρωποι, εκ των οποίων οι 26 ενήλικες, όλοι τους κουρδικής καταγωγής, επέβαιναν στο φορτηγάκι. «Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες ανακρίνονται, μια διαδικασία που θα πάρει χρόνο, λόγω του ότι πρέπει να μεταφραστούν οι καταθέσεις τους» διευκρίνισε ο Μπαρισό.

    «Δεν γνωρίζουμε εάν ο οδηγός του βαν βρίσκεται μεταξύ των 26 ενηλίκων που συνελήφθησαν. Ενδεχομένως τράπηκε σε φυγή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, το παιδί «ήταν μέλος μιας οικογένειας μεταναστών που φιλοξενείτο σε ένα κλειστό γυμναστήριο στο Γκραντ Σιντ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πετρούπολη: Στη φυλακή η γιαγιά του βρέφους – Σε κατ’ οίκον περιορισμό -προς το παρόν- η 19χρονη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά στο «δαχτυλίδι» της Κηφισίας (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ