• Ροή Ειδήσεων

    Τούρκοι πουλούν αρχαία ελληνική πόλη για 2 εκατ. δολάρια!


    Την αρχαία πόλη της Βαργυλίας, νότια των Μουγλών στην Τουρκία, βγάζουν σε πώληση οι Τούρκοι, έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως αναφέρει η τουρκική Daily Sabah, η Βαργυλία είναι μια αρχαία ελληνική πόλη 2.500 ετών και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα από το Μποντρούμ στις ακτές της Καρίας μεταξύ Ιασού και Μύνδου.

    Η Βαργυλία διαθέτει ένα αμφιθέατρο, έναν ναό, ένα ρωμαϊκό λουτρό και νεκρόπολη από την εποχή του Βυζαντίου – «θησαυροί» οι οποίοι κοστολογούνται στα 8.35 εκατ. δολάρια – ενώ η πόλη φαίνεται να έχει λεηλατηθεί από κυνηγούς θησαυρών και καμιά επίσημη ανασκαφή δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

    Η πρώτη προσπάθεια πώλησης έγινε το 2015, χωρίς ωστόσο να βρεθεί αγοραστής. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ, αναφέρεται πως η πόλη…ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος ανέθεσε σε μεσιτικό γραφείο να βρει αγοραστή. Ο Τούρκος «ιδιοκτήτης» Huseyin Ucpinar επικαλείται τον κίνδυνο των αρχαιοκάπηλων, λέγοντας πως πρόσφατα αφαιρέθηκε από την πόλη ένα ολόκληρο και ανεκτίμητης αξίας μωσαϊκό.

    Τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπάρχουν περίπου 192 αρχαιολογικοί χώροι στην συγκεκριμένη περιοχή και τουλάχιστον 22 από αυτούς έχουν μπει στην προστασία του τουρκικού κράτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Die Welt: Τα προεκλογικά «δώρα» του Ερντογάν υπονομεύουν την τουρκική οικονομία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «χτύπημα» για τον Ερντογάν: Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την τουρκική οικονομία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οργή για τη νέα πρόκληση Ερντογάν



    ΣΧΟΛΙΑ