• Ροή Ειδήσεων

    Το ΤΑΙΠΕΔ, η Ράνια Αικατερινάρη και ο Θ. Σταυριδόπουλος του ΟΛΒ: Big Business ή κακόβουλες φήμες;

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μετά την ολοκλήρωση της παραχώρησης του ΟΛΠ και σχετικά πρόσφατα του ΟΛΘ, δέκα ακόμη μεγάλα λιμάνια της χώρας υπό τη μορφή ανωνύμων εταιριών παραμένουν υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο.  Η αλήθεια είναι, ότι το ΤΑΙΠΕΔ που φέρει την ευθύνη τοποθέτησης των διοικήσεων στα λιμάνια αυτά, έχει επιδείξει εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια.  Ωστόσο, περίεργες εξελίξεις φαίνεται να συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Λιμάνι του Βόλου (ΟΛΒ). Πληροφορούμαστε ότι μέλος του ΔΣ του ΟΛΒ, έχει επανειλημμένα καταγγείλει με γραπτές αναφορές του τον σημερινό πρόεδρο (και διευθύνοντα σύμβουλο) της εταίρείας κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο. Πέρα από την ευρυτερη ατολμία που του καταλογίζει στην ασκηση διοίκησης στο λιμανι του Βόλου, τον εμφανίζει δέσμιο συγκεκριμένων συντεχνιακών συμφερόντων υπαλλήλων του Οργανισμού! Ο κ. Σταυριδόπουλος φέρεται να εμπλέκεται σε παραχωρήσεις εκμεταλλεύσεων εντός της ζώνης λιμένος σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές με σαφές όφελος για τοπικούς μεγαλοεπιχειρηματίες και εξίσου προφανή οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου…

    Big Business η απλά έχει πολλούς εχθρούς ο κ. Σταυριδόπουλος; 

    Σε άλλες περιπτώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ φέρεται να εισηγείται στο ΔΣ για την άμεση αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού ιδιαίτερα υψηλής αξίας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση και μέσω συγκεκριμένου αναδόχου..

    Παράλληλα ο κ. Σταυριδόπουλος προχωράει σε απευθείας αναθέσεις παροχης υπηρεσιών σε υπαλληλους με τους οποιους διαπλέκεται, προσποιούμενος άγνοια στο αρμόδιο όργανο, δηλαδή το ΔΣ του οργανισμού.

    Ανοιχτό , ασφαλως, παραμένει και για εμάς το ερώτημα αν εχουν βαση οι καταγγελίες αυτές. Αλλά φαίνεται να υπάρχουν πολλές ουρές..

    Εξετάζεται η σχετική υπόθεση από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ; Τι λέει για αυτά το μεγάλο αφεντικό, η κα Αικατερινάρη του Υπερταμείου; Έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα θέματα αυτά-και ειδικά ο ‘ευαίσθητος’ κατά τα λοιπά υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής; Γιατί κωλυσιεργεί η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), δηλαδή το αρμόδιο όργανο της πολιτείας για την διελεύκανση τέτοιου τύπου υποθέσεων;

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ