• Ροή Ειδήσεων

    Το πάρτι του Αλέκου Φλαμπουράρη 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Πώς γιόρτασε ο Αλέκος Φλαμπουράρης

    Ενα μικρό πάρτι έδωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στην Οικία του με αφορμή την ονομαστική του εορτή. Αυτόπτης μάρτυς έλεγε στην στήλη ότι πήγαν αρκετοί υπουργοί, όπως φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας. 

    Η εμβληματική επένδυση του Μυτιληναίου

    Η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος που μετα την απόφαση της ΡΑΕ θα προχωρήσει με ταχύτατα βήματα συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στην έκδοση του S&P Global Platts στα δύο κορυφαία επιχειρηματικά εγχειρήματα της Ε.Ε. που είναι ώριμα και δείχνουν τον δρόμο προς την απανθρακοποίηση της ενιαίας αγοράς. 

    Ο κορυφαίος πάροχος ενημέρωσης και πληροφοριών για θέματα ενεργειακών τιμών, αναλύσεων και των αγορών εμπορευμάτων, παραθέτει στην έκδοση του Ιουνίου τα παραδείγματα της Μυτιληναίος  και της εταιρίας SSE του Ηνωμένου Βασιλείου ως τα πλέον ενδεικτικά των επιχειρηματικών προσπαθειών για τη μετάβαση στη νέα εποχή της καθαρής ενέργειας σε δύο κράτη τα οποία αφήνουν πίσω τους τον άνθρακα. 

    Μάλιστα οι σχεδιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίζουν το τέλος του ορυκτού καυσίμου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2025. 

    Τα κέρδη των τραπεζών

    Κέρδη ύψους 35,7 εκατ ευρώ εμφάνισε στο α΄ 6μηνο του 2018 η Eurobank τα οποία κατανέμονται σε 34,5 εκατ στο α΄ τρίμηνο και 1,1 εκατ στο β΄ τρίμηνο του 2018. Στο α΄ 6μηνο 2108 η Alpha bank εμφάνισε κέρδη 12 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια εμφάνισε ζημία 52,9 εκατ στο β΄ τρίμηνο 2018 από 65,2 εκατ ευρώ στο α΄ τρίμηνο του 2018. Μεταξύ άλλων η θυγατρική της στην Κύπρο εμφανισε υψηλές ζημιές 134 εκατ. ευρω , από το retail εμφανίζει σε προ φόρων βάση ζημίες 212 εκατ, ενώ είχε κέρδη από το investment 336 εκατ ευρώ

    Σημερα οι προσφορές χωρίς τη Folli Follie 

    Κρίσιμη ημέρα σήμερα για έναν σημαντικό διαγωνισμό. Σε λίγες ώρες υποβάλλονται οι προσφορές στον νέο διαγωνισμό της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία» για την πολυετή παραχώρηση των Στοών Αρσακείου – Ορφέως και Βιβλίου. 

    Ο νέος διαγωνισμός προωθείται με τους ίδιους όρους με τον αρχικό που είχε προκηρυχθεί στις αρχές του έτους, αλλά ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους εν μέσω διαμαρτυριών από τους τρεις ομίλους που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

    Και στον νέο διαγωνισμό αναμένεται να εμφανιστούν, η κοινοπραξία της επενδυτικής εταιρείας Bluehouse με τον όμιλο Φάις, ο Ελληνοσουηδός κατασκευαστής Ηλίας Γεωργιάδης και η Γαία Τρόφιμα του επιχειρηματία Άρη Κεφαλογιάννη. Και οι 3 είχαν υποβάλει προσφορές. Μάλιστα ο κ. Κεφαλογιάννης είχε ως σύμμαχο τον Τζωρτζη Κουτσολιούτσο ο οποίος μετά την υπόθεση με την Folli Follie ακύρωσε την συμμετοχή του προκαλώντας προβλήματα ρευστότητας στον συνέταιρό του. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο κ. Κεφαλογιάννης πρόλαβε να βρει άλλο χρηματοδότη. 

    Και οι τρεις είχαν αποκλειστεί για τυπικούς λόγους στον πρώτο διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν (αν δεν τις έχουν ήδη χάσει) οι τρεις εγγυητικές επιστολές, ύψους 50.000 ευρώ, που είχαν καταθέσει για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ