• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Τι πραγματικά συμβαίνει με τη μετοχή της Tesla; Θα “πάει” στα 300 δολάρια;

    • Bloomberg
    Tesla

    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla


    Ξεθωριάζει το όνειρο του Elon Mask για την Tesla ή είναι τυχαίο ότι πολλοί επενδυτικοί οίκοι αναθεωρούν τις προβλέψεις τους για την μετοχή; Οι αναλυτές κάνουν λόγο για  μη φυσιολογική συμπεριφορά του Elon Musk. Πάντως, ο αναλυτής Romit Shah της Nomura Instinet, κατεξοχήν «bull» της αυτοκινητοβιομηχανίας, αν όχι ο μεγαλύτερος, υποβαθμίζει τη σύσταση για την Tesla από «buy» σε «neutral». Η υποβάθμιση αυτή συνοδευόταν από note στους επενδυτές με τίτλο «Δεν είναι πλέον επενδύσιμη».

    Ειδικότερα, οι αναλυτές της Instinet ανέμεναν, μέχρι πρότινος, «ράλι» της μετοχής στα 500 δολάρια, επίδοση κατά πολύ υψηλότερη από το ιστορικό υψηλό των 380+ δολαρίων! Ωστόσο, πλέον εμφανίζονται πιο… προσγειωμένοι, ορίζοντας την τιμή-στόχο 12μήνου στα 300 δολάρια, ελαφρά υψηλότερα από το τρέχον επίπεδο διαπραγμάτευσης.

    «Το ζήτημα είναι η μη φυσιολογική συμπεριφορά του Elon Musk.

    Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, φαίνεται να έχει “ανάψει λαμπάκια”.

    Ανησυχούμε ότι αυτή η συμπεριφορά υποβαθμίζει την Tesla, η οποία είναι πιο σημαντική», αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

    Η μετοχή υποχωρεί κατά 4,2% στα 273,64 δολάρια, ενώ βρίσκεται σχεδόν 30% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό της στα 385 δολάρια, σχεδόν ένα χρόνο πριν. Η μετοχή οδεύει προς απώλειες και τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν έχει δει ανάκαμψη στα μηνιαία κέρδη ήδη από τον Δεκέμβριο.

    Πάντως η κατάρρευση στη μετοχή της Tesla, ήτοι περίπου 9% για τον Σεπτέμβριο και 30% από τις αρχές Αυγούστου 2018 (και 13% την περασμένη εβδομάδα), αποτελεί μία ευκαιρία για τους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη μετοχή σε ελκυστική τιμή, σχολιάζουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Bernstein.

    Μεταξύ άλλων, επικαλούνται την πρόσφατη επίτευξη των στόχων στην παραγωγή του «Model 3», αλλά και την οριακή βελτίωση στη ρευστότητα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και τα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη.
    Ως εκ τούτου, η σύσταση ορίζεται σε «buy».

    Elon Musk
    Elon Musk. Επικεφαλής Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ