• The Wiseman

    Τα πρώτα δείγματα του Βασίλη Ψάλτη στην Alpha Bank 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το Golden Boy της Forthnet

    Επί επτά χρόνια που βρίσκεται στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας η Forthnet έχει μεγάλες ζημιές και ο συνολικός δανεισμός (βραχυπρόθεσμος και ομολογιακό) φθάνει τα 590 εκατ. ευρώ!!! Αναφέρομαι στον Πάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει κάνει έξαλλους τους τραπεζίτες αλλά έχει χονδρές άκρες στο Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει να απολαμβάνει τις υπέρμετρες αποδοχές του, μαζί με τα μπόνους και άλλα προνόμια. Διαβάστε προσεκτικά τους ισολογισμούς της εταιρείας και θα καταλάβετε. Και μετά από τόσες ζημιές και δάνεια, ζητάει, όπως μαθαίνω, ευνοϊκή μεταχείριση. 

    Το ερώτημα είναι οι τράπεζες θα συγκαλέσουν γενική συνέλευση (τώρα που το ποσοστό έφθασε το 36%) για να αλλάξουν τον κ. Πάνο ή θα συνεχίσουν να κάνουν τον Κινέζο; 

    Μαθαίνω ότι είναι έτοιμες να του τραβήξουν την πρίζα της καρέκλας παρά τις άνωθεν πιεστικές παρεμβάσεις και τα δημοσιογραφικά στηρίγματα…

    Τα πρώτα δείγματα του Ψάλτη

    Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης όπως κατ’ επανάληψη σας έχει ενημερώσει η στήλη είναι ήρεμη δύναμη, μεθοδικός και προνοητικός… 

    Αφού έκλεισε ένα μήνα στην θέση ξεκίνησε τις προσθήκες στο δυναμικό της τράπεζας με ανθρώπους/στελέχη που όπως μου μετέφεραν εμπιστεύεται… 

    Ενας εξ αυτών είναι και ο δικηγόρος με εξειδίκευσηστα χρηματοπιστωτικά Νίκος Σαλάκαςο οποίος έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις συγχωνεύσεων, εξαγορών, αυξήσεων κεφαλαίου κλπ. Κι όλα αυτά από το μεγαλύτερο – σε αυτά τα θέματα – δικηγορικό γραφείο της χώρας, την δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη. Ο Τρύφων Κουταλίδης (χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Παπινιανός όταν αρθρογραφούσε) ήταν κορυφαίος νομικός της χώρας προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πολλών επιχειρηματιών.  

    Άρα λοιπόν η ομάδα του Βασίλη Ψάλτη παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά… Έπεται και συνέχεια. 

    Σφαγής συνέχεια…

    Την ώρα που ο Δραγασάκης την λέει στον Φλαμπουράρη και ο Ευκλείδης στον Δραγασάκη (κουβάρι) οι νομικοί του υπουργείου Οικονομίας γράφουν τον νέο νόμο Κατσέλη. 

    Έγκυρη πηγή και αυτόπτης μάρτυρας έλεγε στην στήλη ότι το κείμενο γράφεται και στα σημεία που πρέπει να μπουν τα νούμερα (αξία κατοικίας, ετήσιο εισόδημα) οι δικηγόροι έχουν βάλει ΧΧΧ. Όλα αυτά θα τα συμπληρώσει ο μέγας Αλέξης.

    Διώχνει κόσμο ο Ναύαρχος

    Έναν- έναν τους ξηλώνει στο υπουργείο Άμυνας ο νέος υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο ναύαρχος έφαγε τον Γιώργο Ζησιμάτο, στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου και έως μόλις προχθές επικεφαλής της Εταιρείας Διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

    Δεν θα μείνει κανένας του Καμμένου. Αυτό μαθαίνω ότι είναι το μότο του κ. Υπουργού, του γνωστού και ως τουρκοφάγου… 

    Για την ιστορία σας αναφέρω ότι ο Ζησιμάτος είχε ξεσηκώσει στο παρελθόν διάφορες αντιδράσεις και αντιρρήσεις  καθώς αρκετοί έλεγαν ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για την θέση. 



    ΣΧΟΛΙΑ