• Media

    Το πρώην μοντέλο, που από «κορίτσι του καιρού», έγινε διευθύντρια στην ΕΡΤ

    • NewsRoom


    Με μια απόφαση-έκπληξη, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, έγινε γνωστό ότι το πρώην μοντέλο Ευγενία Πασχαλίδη αναλαμβάνει καθήκοντα της διεύθυνσης Newsroom της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ ΑΕ. Όλη η πορεία της και το πρόβλημα υγείας.

    Πρόκειται για την Miss Ελλάς του 1992, η οποία εργάζεται επί χρόνια στον ενημερωτικό τομέα της ΕΡΤ. Πριν από την ΕΡΤ είχε ξεκινήσει την καριέρα της στην τηλεόραση εμφανιζόμενη στον «Πρωινό Καφέ» του ANT1, ενώ αργότερα και για αρκετά χρόνια είχε ανέλαβε την παρουσίαση του καιρού.

    Όταν αντικαταστάθηκε στο δελτίο καιρού, ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και την παραγωγή ιατρικών εκπομπών.

    «Έφυγα από εκεί, γιατί γέρασα κι ο καιρός θέλει φρεσκάδα» είχε πει η ίδια, μιλώντας στην Ελένη Μενεγάκη το 2011, ενώ είχε αποκαλύψει ότι από 14 ετών παλεύει με χρόνια πάθηση. «Πάλευα, για να είμαι ζωντανή και τώρα θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους που πάσχουν» είχε πει.

    Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Life & Style είχε δηλώσει: «Από μωρό πάλευα με μια γενικευμένη αυτοανοσία, απλώς το Νοέμβριο του 2006 προέκυψε η μυασθένεια gravis, νευρολογική νόσος την οποία είχε και ο Ωνάσης… Είχα δυσκολίες στην αναπνοή, μετά παρέλυσαν τα χέρια και τα πόδια μου, είχα βλεφαρόπτωση και τα μάτια μου ήταν μόνιμα σαν νυσταγμένα. Πέρασα μια ολόκληρη περιπέτεια μέχρι να διαγνωσθεί η ασθένεια… Η νευρολόγος το διέγνωσε από το πρόσωπό μου, βλέποντας μόνο τα κλινικά συμπτώματα. Μου είπε κατευθείαν πως θα στείλει την εξέταση στο Παστέρ μιας και μόνο εκεί γίνεται η διάγνωση της νόσου».

    Στην συγκλονιστική εξομολόγησή της συνέχισε λέγοντας: «Φοβήθηκα πάρα πολύ, αλλά ακόμα περισσότερο φοβήθηκα, όταν μπήκα να κάνω τη θωρακοτομή -όπου κυριολεκτικά με άνοιξαν στα δυο- για να μου αφαιρέσουν έναν αδένα. (…) Ήταν αμφίβολο αν θα έβγαινα ζωντανή. Με ρώτησε λοιπόν (ο γιατρός) αν θα ήθελα να χαιρετήσω τους συγγενείς μου. Ξέροντας πως στατιστικά υπήρχε μεγάλη περίπτωση να μην πετύχει η επέμβαση και να χρειαστεί να διασωληνωθώ, να πάω στην εντατική ή ακόμα και να ‘φύγω’, ένιωσα τον απόλυτο φόβο. Πραγματικά δεν έχω φοβηθεί περισσότερο στη ζωή μου».

    Βγαίνοντας νικήτρια από αυτή την φοβερή περιπέτεια, η Ευγενία Πασχαλίδη, όταν τελείωσε με το μόντελινγκ και την παρουσίαση του καιρού, πέρασε στον δημοσιογραφικό τομέα. Επί χρόνια εργάστηκε σε περιοδικά και ραδιόφωνα, πίσω από τις κάμερες. Η καριέρα της συνεχίζεται και βρίσκεται στην ΕΡΤ, στον ενημερωτικό τομέα.

    Είναι μητέρα δύο αγοριών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ευγενία Πασχαλίδη: Από Miss Ελλάς και παρουσιάστρια καιρού στον ΑΝΤ1, διευθύντρια ειδήσεων στην ΕΡΤ



    ΣΧΟΛΙΑ