array(0) {
}
        
    
Menu
-0.11%
Τζίρος: 137.77 εκατ.

Boyden: Το brain gain ανώτερων στελεχών στην Ελλάδα, οι νέες απαιτήσεις και οι αλλαγές στην αγορά εργασίας

            
The Wiseman
the wise man

Γιατί χαμογελούν στην Τράπεζα Πειραιώς

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 07.09.2018
Τι περιμένει η Ελλάδα στο πρώτο μεταμνημονιακό Eurogroup
ΕΠΟΜΕΝΟ • 07.09.2018
Σοκαριστικό τροχαίο στην Κοζάνη: Νεκρά τρία παιδιά – σε κρίσιμη κατάσταση 16χρονη

Χθες το μεσημέρι σε μια μεγάλη αίθουσα στα κεντρικά στην Τράπεζα Πειραιώς κορυφαία στελέχη του ομίλου και της Fortress υπέγραφαν στοίβες χαρτιά. Οι υπογραφές αφορούσαν την πώληση από τον εφοπλιστή Γιώργο Λογοθέτη στο private equity fund Fortress 10 αιολικών πάρκων, συνολικής δυναμικότητας 186 MW. Το mononews είχε πρώτο αποκαλύψει την οριστικοποίηση της μεγάλης συμφωνίας πριν από περίπου 2 εβδομάδες. Τα στελέχη της Πειραιώς που είχαν δανείσει στον εφοπλιστή για την επένδυση του έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Προφανώς και ο εφοπλιστής ο οποίος μειώνει τη δανειακή έκθεση του στην Πειραιώς και με αυτόν τον τρόπο λέγεται ότι γλυτώνει και τις ποινικές διώξεις. Ικανοποιημένος είναι και ο επικεφαλής της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου (ήταν απών χθες) καθώς τα δάνεια αυτά έπρεπε να πουληθούν για να μειωθεί η δανειακή έκθεση του κ. Λογοθέτη. 

Με αυτόν τον τρόπο ο Γιώργος Λογοθέτης αποχωρεί τελείως και από τον τομέα των αιολικών πάρκων που διατηρούσε  στο χαρτοφυλάκιό του.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μικρού τιμήματος και την πλήρη ανάληψη του δανεισμού, ύψους 278 εκατ. ευρώ, από το fund. 

Σε όρους enterprise value, το χαρτοφυλάκιο των αιολικών αποτιμάται περίπου 9,5 φορές τα EBITDA της χρήσης 2017.

Με την πώληση και των αιολικών πάρκων, ο όμιλος Λογοθέτη μειώνει κατά περίπου 470 εκατ. ευρώ τον δανεισμό που έχει λάβει από την Tράπεζα Πειραιώς. 

Σημειώνεται ότι ο κινεζικός όμιλος Sumec Clean Energy απέκτησε τα φωτοβολταϊκά πάρκα αναλαμβάνοντας δανεισμό περίπου 200 εκατ. ευρώ, ενώ η Fortress, όπως προαναφέρθηκε, θα αναλάβει δανεισμό 278 εκατ. ευρώ.

Τα τιμήματα που έχει λάβει ή θα λάβει η πλευρά Λογοθέτη θα κατευθυνθούν επίσης για μερική εξόφληση δανείων της Πειραιώς, το άνοιγμά του προς την τράπεζα θα υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 150 εκατ. ευρώ. 

Εκκρεμεί από πλευράς εφοπλιστή η πώληση δύο ξενοδοχείων Grace, κίνηση που αναμένεται να συρρικνώσει το άνοιγμά του στον όμιλο της Πειραιώς.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

Μοιραστείτε την άποψή σας

Σχόλια
Οδηγίες

Για να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ράλι σε Cenergy-Βιοχάλκο, τα δυο big deals Εξάρχου, η εκτίναξη κοροϊδίας από την Αλουμύλ, ο «κουραστικός» Τόλης και η Jumbo, η σούπερ ΑΕΜ, η Safra Bank στην Ελλάδα, o «κοτοπουλάς» Ρέστης, ο Νίκος Λούλης στο My Story και ο ταβερνιάρης με το super yacht
Η ΔΕΗ, οι τράπεζες και τα μεγάλα πορτοφόλια, o serial dealer Εξάρχου και το 4o deal, η ανάλυση του Ψάλτη, τα περίεργα της Superbet, ο… τιτανοτεράστιος Τσάφος, η Σταθάκη και η NEXI που καίγεται και γιατί ο Ρέμος θα είναι off
Το ράλι σε Intracom, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ, γιατί όλοι κοιτούν τη ΔΕΗ, τα μηνύματα του Μυτιληναίου, τι τρέχει με τη NEXI, η πρωτιά του Μουνδρέα, η μεταμόρφωση της Χορμόβα, όλη η αλήθεια με τον Ρέμο και το μυστικό πάρτι στο Casa Cipriani Milano
To σούπερ 10 της Credia, τα μαθηματικά του Στάσση, τα 2+1 deals του Εξάρχου, κλείνει το deal για την Skroutz, το πάρτι του Μυλωνά, ο μηχανόβιος Γιουρέλης, το ρεκόρ του Τσάκου, τι παπούτσια δώρισε ο ΚΜ στον Μακρόν και ο γάμος του Χρήστου Αποστολόπουλου
Το super ράλι των «3», τα 4 δισ. του Στάσση και τα deals με ΜΕΤΑ και Google, το big deal του Κωνσταντακόπουλου, πώς ο Βορίδης έλιωσε τον Σκέρτσο, το νέο beef Κοβέσι – Άδωνι, μια σκαφάτη βραδιά στο Barbarossa και η Άννα Διαμαντοπούλου στο My Story
Γιατί έκανε βουτιά η Aegean και η αύξηση των εισιτηρίων, όλη η αλήθεια για την Ευρώπη Holdings, οι «τυφλές» κάμερες του Χούμπαυλη, το adios του Δασκαλόπουλου και η «τζάμπα» ανταρσία των «γαλάζιων»
Τα μυστήρια με την Credia και τα σενάρια για Alpha Bank, o Πλεύρης και οι κομπίνες στην Golden Visa, τα super κέρδη σε Πλ. Θράκης – Qualco, το κάλεσμα της Optima-Euroxx, το μυστικό ραντεβού βουλευτή στο Κολωνάκι, ο πρόξενος Αποστολόπουλος και πώς η Themis Z κατέκτησε τον Trump Jr
Πώς ένας θεσμικός με μια δισκέτα γκρέμισε τις τράπεζες, το story των 5, το παρασκήνιο για το deal της Βally΄s, o Ρέστης… εστιάτορας, ο πειρατής εφοπλιστής, ο αιφνιδιασμός από τον Δασκαλόπουλο, οι 26 αντιεισαγγελείς του ΑΠ, και ο Σκέρτσος εξωγήινος
Οι μυστικές κουβέντες του Στάσση, ο Τζαβέλλας και οι αντιεισαγγελείς των υποκλοπών, τι θα πει η Κοβέσι στον Φλωρίδη, το «όχι» από Σταθόπουλο στην πώληση της Nova, οι νέες business του Ιβάν, τα λάθη του ΜΜ και ο Μακάριος και ο εφοπλιστής (και όχι η Βίσση) που συζητάει με την JLO
Το super 61 της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η νέα δεκαετία ΔΕΗ και Στάσση, η κόντρα Κωνσταντακόπουλου-Προκοπίου, τι τρέχει με το πτυχίο της Κόλλια, η γαλάζια οργή κατά Σκέρτσου και το 2ο quiz με τον ξυπόλυτο