• Ροή Ειδήσεων

    Στα 650 εκατ. ευρώ οι προσφορές για Εθνική Ασφαλιστική

    Εθνική Ασφαλιστική


    Και οι δύο κινέζικοι όμιλοι Fosun και Gongbao κατέθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στο δεύτερο γύρο του διαγωνισμού. Οι προσφορές κατατέθηκαν χθες το απόγευμα και σύμβουλοι πώλησης από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας είναι η Morgan Stanley και η Goldman Sachs.

    Αν και από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας δεν υπάρχει ενημέρωση πηγές της αγοράς κάνουν λόγο για ικανοποιητικές προσφορές, που προσεγγίζουν τα 650 εκατ. ευρώ. Το προσφερόμενο τίμημα, εάν και εφόσον επιβεβαιωθεί, είναι κοντά στο book value της εταιρείας που έχει προσδιοριστεί στα 830 εκατ. ευρώ για το 100%. Στην αξία της εταιρείας θα πρέπει να προσμετρηθεί η σύμβαση bancassurance, δηλαδή το δεκαετές συμβόλαιο – με δυνατότητα επέκτασης – για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω του τραπεζικού δικτύου της ΕΤΕ.

    Από την πλευρά της Fosun που είναι ισχυρότερος χρηματοοικονομικός όμιλος σε σχέση με την Gongbao, το ενδιαφέρον της φέρεται να συνδυάζεται με το χώρο της υγείας. Η εξαγορά νοσοκομείου στην Ελλάδα πιθανολογείται ως το επόμενο βήμα του κινεζικού ομίλου εφόσον επικρατήσει στη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Η Gongbao από την πλευρά της, η οποία δεν έχει εμπειρία και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό χώρο, αλλά ούτε τη χρηματοοικονομική ευρωστία της Fosun, φέρεται να προσέρχεται στη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τη χρηματοδοτική στήριξη της Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και εκτιμάται ότι θα στηρίξει χρηματοδοτικά την επένδυση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εθνική Ασφαλιστική: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2018 με κέρδη προ φόρων 18,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fosun: Τα σχέδια των Κινέζων για την υγεία και η Εθνική Ασφαλιστική

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης: Δεν παραιτήθηκα για την υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής



    ΣΧΟΛΙΑ