• Ροή Ειδήσεων

    Σφοδρή επίθεση Τ. Κλούνεϊ σε διάσημο επιχειρηματία – Καλεί σε μποϊκοτάζ

    κλουνει σουλτανος

    Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο σουλτάνος του Μπρουνέι


    Ανοιχτή επίθεση κατά του σουλτάνου του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ, εξαπέλυσε ο πασίγνωστος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, σχετικά με τη νομοθεσία του κράτους αυτού, που αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία ως έσχατο αδίκημα, που τιμωρείται με θάνατο.

    Ο Τ. Κλούνεϊ έχει πάρει το θέμα αυτό πολύ σοβαρά, αφού, όπως αποκαλύπτει άρθρο, που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο Deadline.com χθες, ο ηθοποιός ανέφερε αναλυτικά τα ονόματα και των εννέα πεντάστερων ξενοδοχείων, που έχει στην ιδιοκτησία του ο σουλτάνος, σε Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία και Καλιφόρνια, ζητώντας ανοιχτά από τον κόσμο να συμμετέχουν σε μια δράση μποϊκοτάζ ενάντια στις επιχειρήσεις αυτές.

    Πρόκειται για μεγάλα, πολυτελή ξενοδοχεία που ανήκουν στην επενδυτική εταιρεία του σουλτάνου, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και το υπερπολυτελές Beverly Hills Hotel στο Λος Άντζελες. Ο Κλούνεϊ κάλεσε σε μποϊκοτάζ των ξενοδοχείων, ως απάντηση στη νομοθεσία του κράτους, που αντιμετωπίζει τους ομοφυλόφιλους ως εγκληματίες και ορίζει τη θανάτωσή τους.

    beverly hills hotel
    Το Beverly Hills Hotel

    Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο χολιγουντιανός σταρ, «Κάθε φορά που μένουμε ή συμμετέχουμε σε συναντήσεις ή δειπνούμε σε αυτά τα εννέα ξενοδοχεία, δίνουμε χρήματα κατευθείαν στους άνδρες που επιλέγουν να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τους ίδιους τους τους πολίτες, επειδή είναι ομοφυλόφιλοι ή επειδή έχουν κατηγορηθεί για μοιχεία». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σουλτάνος του Μπρουνέι είναι μεταξύ των πιο πλούσιων ανθρώπων παγκοσμίως.

    Η νέα νομοθεσία για την ομοφυλοφιλία που πυροδότησε την οργή του Κλούνεϊ

    Η κινητοποίηση αυτή εκ μέρους του ηθοποιού ξεκίνησε με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε διεθνώς, από τη γνωστοποίηση της εφαρμογής νέων νόμων, από την ερχόμενη εβδομάδα στο Μπρουνέι, που προβλέπουν τη δημόσια εκτέλεση δια λιθοβολισμού των ομοφυλόφιλων.

    Συγκεκριμένα, από τις 3 Απριλίου και στο εξής, όποιος επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές πράξεις στο Μπρουνέι, κινδυνεύει να μαστιγωθεί ή να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου. Βάσει του τρέχοντα ποινικού κώδικα, στο μικρό αυτό κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας, όσοι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τιμωρούνται με έως και 10 χρόνια κάθειρξη.

    «Με τα χρόνια έμαθα ότι, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις αιματηρά καθεστώτα, δεν μπορείς να τους προκαλέσεις ντροπή», επεσήμανε ο Κλούνεϊ, γνωστός για το έργο του ως ακτιβιστής. «Όμως μπορείς να ντροπιάσεις τις τράπεζες, τους επενδυτές και τους θεσμούς που έχουν συναλλαγές μαζί τους και επιλέγουν να κάνουν τα στραβά μάτια», πρόσθεσε.

    Αντίστοιχες δράσεις εναντίον του σουλτάνου έχουν γίνει και στο παρελθόν από άλλους χολιγουντιανούς σταρ

    Αυτό δεν είναι το πρώτο μποϊκοτάζ εναντίον των πολυτελών ξενοδοχείων που ανήκουν στον σουλτάνο του Μπρουνέι: Το 2014 η Όπρα Γουίνφρεϊ και η Έλεν Ντετζενέρις στήριξαν μια αντίστοιχη δράση, όταν η αυστηρή ισλαμική χώρα αποφάσισε να πατάξει τις ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές. Εξαιτίας του μποϊκοτάζ, τότε, ακυρώθηκαν αρκετές εκδηλώσεις σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες, όπως σημείωσε ο Κλούνεϊ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πωλείται το απίστευτο κίτρινο φόρεμα που φόρεσε η Αμάλ Κλούνεϊ στο γάμο του Χάρι και της Μέγκαν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα χρήματα κερδίζουν οι celebrities ανά ώρα; Τα έσοδα των Κλούνεϊ, Τζένερ, Μπιγιονσέ!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Forbes: Στην κορυφή με τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς ο Τζορτζ Κλούνεϊ λόγω… τεκίλας



    ΣΧΟΛΙΑ