• Ροή Ειδήσεων

    Ο πόλεμος του Βερύκιου στον Alpha TV και ποιο τεράστιο fund επενδύει στην ΤΕΝΕΡΓΑ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Το Βέτο του Δήμου έφαγε τον Βασίλη στον Alpha Tv 

    Σήμερα η στήλη θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων και, με το πλούσιο – με πολλά γαλλικά – παρασκήνιο της αποπομπής του διευθυντή ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV Βασίλη Παπαδρόσου από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι ο Δήμος Βερύκιος έθεσε ΒΕΤΟ στον Κοντομηνά τύπου «ή εγώ ή αυτός»… Και ο πρόεδρος της… καρδιάς του διάλεξε για μία ακόμη φορά τον Δήμο Βερύκιο! Μάλλον, ο δημοσιογράφος και επί χρόνια σύμβουλος του θα ξέρει πολλά, μα πάρα πολλά για τις κινήσεις και την ιστορία του ισχυρού άνδρα του Alpha TV … Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, όμως, το παρασκήνιο και τι έχει προηγηθεί του τελευταίους 3-4 μήνες μέχρι να φθάσουμε στην αποπομπή του Παπαδρόσου…

    Τότε, λοιπόν, η σχέση του Δήμου με τον πρόεδρο της καρδιάς του δεν ήταν καθόλου – μα καθόλου όπως λέει στην στήλη έγκυρη πηγή – καλή! Ήταν στα μαχαίρια…

    Και την περίοδο αυτή ο Παπαδρόσος έκανε ένα μεγάλο λάθος:

    Έθαβε τον Βερύκιο στον Κοντομηνά, πιστώνοντάς του μια σειρά από αποτυχίες, άστοχες κινήσεις, πολιτικές ίντριγκες και πολλά άλλα.

    Έλα, όμως, που η σχέση του Κοντομηνά με τον Βερύκιο δεν πεθαίνει, ακόμη κι αν έχουν σφαχθεί…

    Με το που εξομαλύνθηκε, ο Δήμος που γνώριζε τι έχει και τι δεν έχει πει ο Παπαδρόσος άδραξε την ευκαιρία και αποφάσισε να τελειώσει μια και καλή με τον άτακτο Βασίλη.

    Έτσι, έβαλε το ΒΕΤΟ στον Κοντομηνά και εν συνεχεία έγιναν όλα αυτά που ήδη γνωρίζετε… με τον Παπαδρόσο να φεύγει άρον-άρον από το Alpha TV. Τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα τα καταφέρει το νέο αφεντικό των ειδήσεων η Άρτεμις Δήμου.

    Παγώνει ο ΣΚΑΙ 24;

    Μένοντας για λίγο ακόμη στα media πληροφορούμε ότι πράγματι ο Γιάννης Αλαφούζος σκέπτεται να παγώσει το project ΣΚΑΙ 24. Για πόσο καιρό δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί… Κάτι δεν πάει καλά στο Φάληρο διότι ένα πουλάκι μου τιτίβισε ότι ο αδερφός του Θέμης, ιδιοκτήτης της Καθημερινής, εξετάζει ακόμη και το σενάριο να κλείσει την ημερήσια Καθημερινή και να την μετατρέψει σε διαδικτυακή έκδοση… 

    Το Norges Bank Investment Management επενδύει στην Τέρνα Ενεργειακή 

    Τον τελευταίο καιρό, στη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ επικρατεί πραγματικός “πόλεμος στα τερματικά”.

    Ενώ επί 4 μήνες η μετοχή έπαιζε σε μια ζώνη 6.00€-6.50€, η πτώση του αμερικάνικου χρηματιστηρίου κατά 20% τον Δεκέμβριο ενεργοποίησε έναν Αμερικάνο θεσμικό επενδυτή με έδρα τη Santa Monica της Καλιφόρνια να βγαίνει και να μηδενίζει τη θέση του επιθετικά.

    Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο ίδιος θεσμικός μηδένισε και τη θέση του σε μια ελληνική ναυτιλιακή, την STEALTHGAS του κ. Χάρη Βαφιά. 

    Το συγκεκριμένο αμερικάνικο fund είχε γράψει μεγάλες απώλειες τον Δεκέμβριο στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

    Επειδή τις μετοχές της ΤΕΝΕΡΓΑ τις είχε αγοράσει στο placement με 4.35€, σου λέει, ας πουλήσω όλη την ΤΕΝΕΡΓΑ που κερδίζω και να αγοράσω αυτήν που χάνω περισσότερο. 

    Βλέπετε, δεν είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, είναι των πελατών του και αφού πουλάει με κέρδος, όλα καλά, κανείς δε μπορεί να του πει τίποτα. 

    Το ευχάριστο νέο όμως για τους μετόχους της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ είναι ποιος είναι ο αγοραστής. 

    Αγοραστής είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, το νορβηγικό Norges Bank Investment Management, το οποίο έχει υπό διαχείριση 1 τρισ. δολάρια και κάνει μια μεγάλη στροφή βγαίνοντας overweight σε μετοχές ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). 

    Στη μετοχή της ΤΕΝΕΡΓΑ έχει ξεκινήσει να τοποθετείται από τα επίπεδα των 6.10€ και πάει βάσει του όγκου. Αν ο πωλητής θέλει να πουλήσει χαμηλά, πάει χαμηλά. 

    Κολλημένη στην καρέκλα

    Η Έλενα (μία είναι η Έλενα, δεν θέλω απορίες…) πήγε στην Κίνα και έγραψε τον Καμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων της καθώς η καρέκλα της υπουργού είναι ισχυρότερη ακόμη και από τα πιστεύω του πατρός της που ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της ΒΕΟ, Βασιλική Εθνική Οργάνωση. Τι σου είναι η εξουσία… Ναρκωτικό!

    Στο γεύμα με την Μέρκελ

    Φιλική μεν, γκρινιάρα και ενοχλημένη εμφανίσθηκε μου λένε η Μέρκελ στο γεύμα με τους οικονομικούς παράγοντες την Παρασκευή το μεσημέρι στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι.

    Έδειξε λοιπόν την ενόχλησή της για τις παροχές της κυβέρνησης.

    Μάλιστα, διερωτήθηκε: αν ο Αλέξης έδωσε όσα έδωσε σε επιδόματα τον Δεκέμβριο, τι θα δώσει από τώρα μέχρι τις εκλογές…

    Δεν ξέρω τι της απάντησαν οι συνδαιτημόνες της όμως κάποιος πρέπει να της πει την ιστορία του Τσοβόλα δώστα όλα! Γιατί αυτό θα ζήσουμε τους επόμενους 3-4 μήνες… 

    Τράπεζες ώρα μηδέν…

    Περιμένουν πως και πως οι τραπεζίτες το τελικό οκ των Βρυξελλών στο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά την κρατική εγγύηση στις τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων. Και ο Ευκλείδης το περιμένει για να αρχίσει τις ανακοινώσεις… Από μέρα σε μέρα!

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ