• ΥΓΕΙΑ

    Ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος με 60 δευτερόλεπτα «άσκηση» την εβδομάδα

    • NewsRoom


    Λύση στα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος, δίνει μία μια πρωτοποριακή μέθοδος ενδυνάμωσης, ενεργοποιώντας τη φυσική λειτουργία αύξησης της οστικής πυκνότητας και της μυϊκής μάζας.

    Η  Οστεογονική Φόρτιση (OsteoStrong), η οποία απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, από νέους αθλητές μέχρι ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με οστεοπόρωση και ποικίλα μυοσκελετικά προβλήματα, επιτυγχάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ενδυνάμωση του μυοσκελετικού συστήματος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά πόνους στη μέση, στην πλάτη και στις αρθρώσεις, προβλήματα ισορροπίας, αλλά και την κακή στάση του σώματος, ακόμα και αντιστροφή της οστεοπόρωσης. Κι όλα αυτά χωρίς κόπο, γυμναστική, φάρμακα ή ειδική διατροφή, σε μόλις 60 δευτερόλεπτα την εβδομάδα!

    Βασίζεται στη χρήση 4 ρομποτικών μηχανημάτων πρωτοποριακής τεχνολογίας (σύστημα SPECTRUM), καθένα από τα οποία επιτυγχάνει την ενδυνάμωση διαφορετικών σημείων του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα την απόκτηση ενός γερού μυοσκελετικού συστήματος.

    Αρχή της μεθόδου είναι ο νόμος της οστεογονικής φόρτισης (osteogenic loading), ο οποίος διατυπώθηκε από τον εφευρέτη της Dr. John Jaquish αξιοποιώντας τα ευρήματα του Γερμανού γιατρού Dr. Julius Wolf, που ήδη από το 1892 υποστήριξε πως τα οστά προσαρμόζονται στη φόρτιση – πίεση που τους ασκείται. Εάν η φόρτιση – πίεση στα οστά αυξηθεί, τότε τα οστά αυτoαναπλάθονται, έτσι ώστε με το πέρασμα του χρόνου να γίνονται δυνατότερα για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη φόρτιση – πίεση. Σε συνθήκες υψηλότερης πίεσης, η οστική πυκνότητα αυξάνεται και τα οστά δυναμώνουν. Τα ευεργετικά αποτελέσματα της οστεογονικής φόρτισης τεκμηριώνονται σε περισσότερες από 25.400 κλινικές μελέτες.

    Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της μεθόδου, η οποία εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, ο Δρ. John Jaquish σημειώνει: «Είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία εδώ και δεκαετίες, αλλά σήμερα, χάρη σε εκατοντάδες νέες μελέτες αλλά και στις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας, μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.

    Από την ηλικία των 30 χρόνων και έπειτα το ανθρώπινο σώμα χάνει ετησίως το 1% της οστικής του μάζας, με αποτέλεσμα μια σειρά από μυοσκελετικά προβλήματα, σταδιακή μείωση της δύναμης και περιορισμό της ευκινησίας».

    Μιλώντας για τη βασική αρχή της μεθόδου, ο Δρ. Jaquish ,εξηγεί: «Το μυοσκελετικό σύστημα αντιδρά στην άρση βαρών και στις ισχυρές δυνάμεις που του ασκούνται από τη διαχείριση του ίδιου του του βάρους, αναπτύσσοντας νέα οστική και μυική μάζα.

    Το σύστημά μας  έχει δοκιμαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα σε χιλιάδες άτομα σε όλον τον κόσμο που υποφέρουν από οστεοπόρωση ή βρίσκονται στα πρώτα στάδια της οστεοπενίας. Γι’ αυτό και η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί από τον Dave Asprey, τον «πατέρα» του όρου, το «απόλυτο biohack», ένας θετικός τρόπος να αλλάξει κανείς τη ζωή και το σώμα του».

    Ωστόσο, εύκολα ανακύπτει το ερώτημα «αντικαθιστά η μέθοδος την άσκηση στο γυμναστήριο;». Σύμφωνα με τους ειδικούς, όχι, ωστόσο είναι απολύτως συμβατή με την άσκηση και επιπλέον αυξάνει τα οφέλη της, λειτουργώντας προληπτικά σε τυχόν τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρκειά της.



    ΣΧΟΛΙΑ