• Ροή Ειδήσεων

    Ο όμιλος με τα κόκκινα δάνεια των 200 εκατ. ευρώ και το party του Τίμου Μελισσάρη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Γυρίζουν την πλάτη στο ΧΑ

    Αρκετές υγιείς μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, με εξαγωγικό πρόσημο ετοιμάζουν φακέλους για να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Κύπρου. Ψάχνουν για κεφάλαια και το χρηματιστήριο της Αθήνας δεν μπορεί να τους τα δώσει… Γιατί δεν έχει επενδυτές με μακροχρόνιο ορίζοντα παρά μόνο hedge funds που τους ενδιαφέρει το εύκολο και γρήγορο κέρδος… Έτσι, πάνε στην Κύπρο όπου η αγορά είναι πιο οργανωμένη κυρίως πιο ελκυστική για τους ξένους. 

     Υπάρχει κι άλλο πρόβλημα στην χαλυβουργία…

     

    Η στήλη πληροφορείται πως εκτός από τους συνήθεις υπόπτους στον τομέα του χάλυβα υπάρχει ζήτημα και με τα δάνεια ενός ακόμη ομίλου… Μπορεί ο Μάνεσης και οι Αγγελόπουλοι να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, ωστόσο το πρόβλημα με την άλλη εταιρεία είναι υπαρκτό και ζαλίζει τους τραπεζίτες καθώς 200 εκατ ευρώ από τον συνολικό της δανεισμό βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο… Βέβαια το σύνολο των δανείων του ομίλου είναι 1 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 800 εκατ. εξυπηρετούνται κανονικά. 

    Το τι θα γίνει θα φανεί τους επόμενους 4-5 μήνες. Διότι το θέμα είναι λεπτό αλλά η εταιρεία έχει πολλά όπλα στην φαρέτρα της εξ ου και η συνεννόηση με τις τράπεζες θα είναι ήπια…

    Ψάχνει Οικονομολόγο ο Κυριάκος 

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο Κυριάκος μιλά με καθηγητές Πανεπιστημίου για να κλειδώσει τον υποψήφιο για την θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Μεταξύ, των σοβαρών υποψηφιοτήτων είναι και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Μαραβέγιας. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί…

    Τα 45α γενέθλια του Τίμου Μελισσάρη

    Τα 45 του χρόνια έκλεισε προ ημερών ο επενδυτής και οικονομολόγος  (Msc International Accounting &  Finance LSE) Τίμος Μελισσάρης, γόνος μιας από τις παλαιότερες επιχειρηματικές οικογένειες της Β. Ελλάδας.  Πολλοί φίλοι και γνωστοί ευχήθηκαν στον γνωστό οικονομολόγο (και στη σύζυγο του Μαργαρίτα) ο οποίος γιόρτασε τα γενεθλια του στο Salon De Bricolage.  Στο Salon “βρέθηκαν” ο επικεφαλής της Latsco Γιώργος Μαργαρώνης και η Έλσα  Πατσαδέλη, ο πλοιοκτήτης Νικόλας Λυκιαρδόπουλος με την Κατερίνα Λυκιαρδοπούλου, τα κορυφαία στελέχη των Clarksons Δημήτρης Παύλου και Σάββας Αθανασιάδης, ο Δημήτρης και η Λιάνα Κωστοπούλου, η Ελίζα Στεφανίδη-Διαμαντίδη, η Αντωνία Καρρά, ο Αλέξης Παναγόπουλος,  ο Μιχάλης Μπουτάρης κα.  

    Παρούσα και η μητέρα του Τίμου  Μελισσάρη, κυρία Ελένη Γεωργή (της οικογένειας ιδιοκτητών των παλιών αλευρόμυλων Γεωργή – Νικολετόπουλου) που εξακολουθεί να είναι μια γοητευτική γυναίκα.  Να σημειωθεί οτι πριν τις εκλογές του 2015 άρθρο του κ. Μελισσάρη στο γερμανικό περιοδικό Stern είχε προκαλέσει έκπληξη καθώς είχε ταχθεί υπέρ της εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια να τονισθεί οτι ο ίδιος ο επιχειρηματίας λίγο πριν το δημοψήφισμα του 2015 σε άλλο άρθρο του ειχε ονομάσει τους Τσίπρα και Βαρουφάκη τυχοδιώκτες και “εάν θέλουν να παίξουν ζάρια να πάνε στο Λας Βέγκας”. 

    Μαζί πάλι την Πέμπτη 

    Η στήλη σας εύχεται καλά Χριστούγεννα! Θα είμαστε πάλι μαζί την Πέμπτη. 

     

    the wise man
    the wise man

     



    ΣΧΟΛΙΑ