• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα που επέζησε από το τσουνάμι στην Ινδονησία (video)

    • NewsRoom


    Έλληνας που επέζησε από το τρομακτικό τσουνάμι στην Ινδονησία περιγράφει τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε, καθώς τα ορμητικά κύματα κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Αρχικά, ο κ. Μαρίνος Κοκοτόβης επικαλούμενος τον πρέσβη, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν Έλληνες τραυματίες, αλλά ούτε και Ευρωπαίοι από το τσουνάμι στην Ινδονησία.»

    «Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη από το τσουνάμι στην Ινδονησία. Κανείς δεν το περίμενε. Περίπου 30 ξενοδοχεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά. Οι Αρχές της Ινδονησίας έχουν λάβει σοβαρά μέτρα και ελέγχουν την κατάσταση. Είχαν δυστυχώς, κάποια προληπτικά μηχανήματα στη θάλασσα, τα οποία δεν λειτούργησαν».

    Το φονικό τσουνάμι έχει αφήσει πίσω του τουλάχιστον 281 νεκρούς, πάνω από 1.000 και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές. «Ο αριθμός των θυμάτων θα συνεχίσει να αυξάνεται, όπως και ο απολογισμός των ζημιών», προειδοποίησε ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, διευκρινίζοντας πως 57 άνθρωποι παραμένουν ακόμη αγνοούμενοι.

    Ο προηγούμενος απολογισμός τον οποίο είχαν δημοσιοποιήσει οι αρχές της Ινδονησίας έκανε λόγο για 222 νεκρούς. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφή είναι οικισμοί και τουριστικές περιοχές κατά μήκος ορισμένων ακτών στις: Τανγιούνγκ Λεσούνγκ, Σούμουρ, Τελούκ Λάντα, Πενιμπάνγκ και Καρίτα.

    Το τσουνάμι προκάλεσε υποθαλάσσια κατολίσθηση που προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα («το Παιδί του Κρακατόα»), δήλωσαν αξιωματούχοι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σοκαριστικό βίντεο από το τσουνάμι στην Ινδονησία: Τα κύματα σαρώνουν θεατές συναυλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τσούναμι στην Ινδονησία: Εικόνες απόλυτης καταστροφής – 281 νεκροί, πάνω από 1.000 τραυματίες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χάος με τα αναδρομικά: Τι πρέπει να κάνετε για να ζητήσετε επανυπολογισμό



    ΣΧΟΛΙΑ