• Architecture & Design

    Οι νέες τάσεις στη διακόσμηση: Φως, άνεση και διακριτική πολυτέλεια

    • NewsRoom


    Το 2018 σηματοδοτεί μια μεγάλη στροφή στον τομέα της διακόσμησης, αφήνοντας πίσω τις τολμηρές, εκκεντρικές και συχνά ακριβές ιδέες που κυριάρχησαν την χρονιά που πέρασε, υπέρ πιο πρακτικών, άνετων και οικολογικών λύσεων. Ο στόχος; Η δημιουργία λειτουργικών, ευχάριστων και σύγχρονων εσωτερικών χώρων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, αλλά και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.

    Η ιστοσελίδα Lushome συγκέντρωσε κάποιες από τις κυρίαρχες τάσεις στη διακόσμηση για το 2018 και σας τις παρουσιάζουμε…

    1. Άνεση

    Ανάλαφρα διαχωριστικά, γωνιές για διάβασμα, μικροί χώροι για διαφορετικές εργασίες δίνουν έναν πιο cozy χαρακτήρα στους ενιαίους χώρους, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για γραφείο.

    2. Σύγχρονη χρωματική παλέτα

    Οι σχεδιαστικές τάσεις του 2018 συνδυάζουν πράσινες και καφέ αποχρώσεις με χρώματα όπως το μπλε, το λευκό, το μαύρο, το σκούρο κόκκινο, το απαλό πορτοκαλί και τα βαθιά κίτρινα σε δευτερεύοντα ρόλο. Το σύνολο αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με την προσθήκη λεπτομερειών σε μεταλλικό γκρι ή χρυσή απόχρωση.

    3. Σκουρόχρωμο ξύλο, φελλός και φως

    Το σκουρόχρωμο ξύλο είναι μία από τις σημαντικότερες τάσεις του 2018, καθώς προσθέτει στον χώρο μια νότα πολυτέλειας. Ο φελλός είναι κι αυτός ένα υπέροχο υλικό, ιδανικό όχι μόνο για το πάτωμα, αλλά και για τα πορτάκια των ντουλαπιών μας, καθώς και για την επένδυση των τοίχων. Και σε έναν χώρο γεμάτο ξύλο και μαλακά υφάσματα, τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο από λύσεις φωτισμού που ξεχωρίζουν για τον ανάλαφρο σχεδιασμό τους.

    4. Απλά σχήματα και μεταλλικά έπιπλα

    Η απλότητα στις γραμμές και τα σχήματα είναι άλλη μία τάση που ξεχωρίζει. Γεωμετρικά, καθαρά και κομψά σχέδια με ελαφρώς καμπύλες γωνίες, μινιμαλιστικά, σκανδιναβικού ύφους και high-tech στυλ, καθώς και σύγχρονες επιλογές με ρετρό επιρροές μπορούν να αναβαθμίσουν στιλιστικά τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας, αν συνδυαστούν με ξύλο και μαλακά υφάσματα στις ταπετσαρίες των επίπλων.

    5. Ανακύλωση

    Ναι, η ανακύκλωση είναι τάση, αλλά και ευκαιρία για δημιουργία, αφού με λίγη έμπνευση μπορούμε να δημιουργήσουμε μοναδικά έργα τέχνης και έπιπλα για τον χώρο μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δέκα ιδέες για διακόσμηση black & white

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να εντάξετε το χρυσό στη διακόσμηση του καθιστικού σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα 10 λάθη που κάνουμε στη διακόσμηση του σπιτιού



    ΣΧΟΛΙΑ