• City Stories

    Κουκάκι:Τα καλύτερα στέκια για καφέ, ποτό και φαγητό σε μια από τις πιο cool γειτονιές της Αθήνας

    • NewsRoom
    Κουκάκι


    Στη νοτιοανατολική πλευρά του Φιλοπάππου, κάτω από την Ακρόπολη, το Κουκάκι είναι µια από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας. Πήρε το όνοµά του από τη µεγάλη βιοτεχνία του Γεωργίου Κουκάκη που έδρευε εδώ στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι µεν µια πυκνοδοµηµένη περιοχή, παλιότερα επιλογή κυρίως κατοικίας (και για φοιτητές), ωστόσο στη συνέχεια εξελίχθηκε και σε προορισµό διασκέδασης… Τελικά, όµως, περισσότερο απ’ όλα… το Κουκάκι είναι από τις λίγες αυθεντικές γειτονιές που έχουν αποµείνει, µε την έννοια της αυτάρκειας, των κατοίκων που καληµερίζονται, που επικοινωνούν, που συνυπάρχουν. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία ξεκίνησε και αναπτύχθηκε και η επιχειρηµατική δράση, ώστε να µετατραπούν τελικά οι δύο γραφικοί πεζόδροµοί του σε… στέκια, µε αυτόν της Γ. Ολυµπίου να κάνει την αρχή και να ακολουθεί εξίσου δυναµικά ο δεύτερος, η Δράκου. Η καθηµερινότητα κινείται εδώ σε άλλους ρυθµούς, πιο χαλαρούς… Ποδήλατα, παρέες που αράζουν στα τραπεζάκια στον πεζόδροµο, τουρίστες που ανακαλύπτουν µια «κρυµµένη» πλευρά του κέντρου! Συνειδητά εναλλακτικό, µακριά από καθωσπρεπισµούς, µε τα προσεγµένα µαγαζιά του µε την ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρα, αλλά και τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, κυρίως στην «πάνω γειτονιά», κατάφερε να γίνει τελικά πόλος έλξης για ανθρώπους από κάθε σηµείο της Αθήνας. Highlight: Αναµένουµε την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, που θα προσθέσει ακόµα ένα λόγο να βρεθούµε εδώ!

    Cafe Valparaiso

    Γ. Ολυµπίου 7, Κουκάκι, Τ. 211 4084623

    Σε έναν από τους πιο γραφικούς πεζόδροµους της περιοχής, έκανε πρόσφατα την εµφάνισή του το Valparaiso, ένα µικρό cafe που το χαρακτηρίζουν η ανεπιτήδευτη απλότητα, ο σεβασµός στην αισθητική και η αυθεντική διάθεση επικοινωνίας. Μετά τη διαµόρφωση ενός µικρού συνοικιακού καταστήµατος, ο µακρόστενος χώρος µε τις vintage πινελιές, το µωσαϊκό και τη χαρακτηριστική αισθητική –αποτέλεσµα προσωπικής επιµέλειας– µας υποδέχεται σε άκρως φιλική ατµόσφαιρα και ύφος που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία του εµπνευστή και ιδιοκτήτη, Μάριου. Ο εκλεκτός καφές kudu (όλες τις ώρες!), τα επιλεγµένα κρασιά και αποστάγµατα από µικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα ψαγµένα ξένα ακούσµατα, οι εκθέσεις νέων καλλιτεχνών και, πάνω απ’ όλα, το παρεΐστικο κλίµα το κατατάσσουν στα αγαπηµένα στέκια! Καθηµερινά 10:10-01:10, Παρ. & Σάβ. έως 03:10.

    Cafe Valparaiso

    Ολυµπίου Αµάλθεια

    Γ. Ολυµπίου 8, Κουκάκι, Τ. 210 9242780, M. 6978 234477, 6948 326026,  Olympiou Amalthia

    Το όνοµά του έχει προκύψει από το συνδυασµό της ονοµασίας του δρόµου µε τον γνωστό µύθο της Αµάλθειας. Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδροµους στο Κουκάκι, ντόπιοι και επισκέπτες αναζητούν εκλεκτή ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Η ιδέα ξεκίνησε από τον chef και ιδιοκτήτη Κώστα Λαθούρη και την αδερφή του, Παναγιώτα, που πρόσθεσαν ακόµα ένα λόγο να επισκεπτόµαστε τη γραφική γειτονιά τους, προσφέροντας αυθεντικό φαγητό µε αγνή πρώτη ύλη, που παραπέµπει στο φρέσκο και αχνιστό του σπιτιού µας! Το µενού, που «παίζει» µε τις εποχές, πάντα µε γνώµονα την ποιότητα και τη σωστή τεχνική, παρουσιάζει εξαιρετικά πιάτα, όλα χειροποίητα, που ετοιµάζονται τη στιγµή της παραγγελίας, ενώ ξεχωρίζουν το καθηµερινό ολόφρεσκο ψάρι αλλά και τα υπέροχα πιάτα ηµέρας, που φυσικά εναλλάσσονται – δοκιµάστε οπωσδήποτε, όταν το πετύχετε, το χοιρινό κότσι! Από την άλλη, τα εύσηµα κερδίζουν η ποικιλία κρεατικών, το handmade µπιφτέκι και το φιλέτο κοτόπουλο,… για τη γεύση αλλά και τη µαεστρία στο ψήσιµο. Μπορείτε επίσης να γευθείτε φρέσκα και χειροποίητα ορεκτικά, καθώς και αρκετά είδη φρέσκων ψαριών. Αν σε όλα αυτά προσθέσουµε τα εκλεκτά αποστάγµατα και κρασί, τον ζεστό και προσεγµένο χώρο και την άκρως φιλική διάθεση, µιλάµε για την καλύτερη γευστική και παρεΐστικη περιπλάνηση! Extra: Οι προσιτές τιµές, αλλά και τα live κάθε Σάββατο (το χειµώνα) µε ρεµπέτικη µουσική. Tip: Αναλαµβάνει εκδηλώσεις, catering και διάφορα events. Και delivery. Από €8. Καθηµερινά 12:00-00:00.

    Μικρή Βενετία

    Γ. Ολυµπίου 15, Τ. 213 0259158

    Στον πολυσύχναστο πεζόδροµο της Γ. Ολυµπίου, η Μικρή Βενετία σερβίρει καθηµερινά υπέροχες γεύσεις και αποστάγµατα… Όλα έγιναν µε γνώση, εµπειρία και φαντασία, από τον προσεγµένο χώρο µε τα καφάσια στον τοίχο και τα τσουβάλια που κρέµονται από το ταβάνι µέχρι το µενού που πάντρεψε τις µοναδικές εγχώριες πρώτες ύλες µε τις επιρροές από τοπικές κουζίνες του κόσµου, µε αποτέλεσµα πεντανόστιµα πιάτα. Στα συν, ο µικρός κατάλογος µε εποχιακά πιάτα ηµέρας. Καθηµερινά, 18:00-01:00, Σάβ.-Κυρ. 13:00-01:00.

     

    Fourteen

    Δράκου 14, Τ. 210 9210994

    Στον λιγότερο πολύβουο πεζόδροµο, τη Δράκου, το cafe bar restaurant «14» ήρθε σαν µια διαφορετική επιλογή. Με αισθητική περισσότερο urban και λιγότερο εναλλακτική, στον ευρύχωρο και προσεγµένο χώρο του σερβίρει καφέ, ποτό, cocktails (υπάρχει signature κάρτα) και γευστικά πιάτα από ένα µενού κυρίως µεσογειακό, αλλά µε το ζουµερό burger να ξεχωρίζει! Όλα αυτά υπό τους επιλεκτικούς jazz, funky, soul, rock ‘n’ roll και indie ήχους. Καθηµερινά 08:00-02:00 (08:00-00:00 η κουζίνα).

    Αυλή

    Γ. Ολυµπίου 4, Τ. 211 4051412,  Καφενείο η αυλή

    Η Αυλή µε τις πολύχρωµες καρέκλες, τις ζωγραφιές, την οικεία ατµόσφαιρα και τον χώρο που παραπέµπει σε σπίτι, µε art και vintage πινελιές, είναι ένα all day cafe bar που έχει καθιερωθεί ως προορισµός στο Κουκάκι. Το success story έχει ως εξής: τρεις φίλοι, ο Τάσος, ο Κυριάκος και ο Κώστας, έφτιαξαν ένα χώρο µε παρεΐστικη και άκρως φιλική ατµόσφαιρα, ποιότητα υπηρεσιών –από τον καφέ µέχρι τα εξαιρετικά αποστάγµατα και τις εκλεκτές ποικιλίες–, προσιτές τιµές, ροκ κυρίως µουσική και άλλους ψαγµένους ήχους, και έκαναν την Αυλή από τα πιο αγαπηµένα στέκια στην περιοχή! Καθηµερινά 09:00-όσο πάει.

     Σκουµπρί

    Ανηφορίζοντας τον πεζόδροµο της Δράκου, συναντάµε το Σκουµπρί. Πρόκειται για µια προσεγµένη ψαροταβέρνα µε νησιώτικη αίσθηση. Κοµµάτια από σχοινί και δίχτυα, το λευκό και το γαλάζιο της θάλασσας κυριαρχούν στο χώρο, τη στιγµή που σερβίρονται λιχουδιές όπως αχνιστά µύδια, κριθαράκι µε γαρίδες, καλαµάρια, σαρδέλες, εκλεκτά ψητά ψάρια και handmade κρύα ορεκτικά, φυσικά συνοδεία ούζου και τσίπουρου! Στα συν, οι προσιτές τιµές. Καθηµερινά 12:00-01:00.

    Μπελ Ρέυ

    Φαλήρου 88 & Γ. Ολυµπίου, T. 213 0326450, www.belraybar.gr

    Άρτι αφιχθέν στο Κουκάκι, ακριβώς πριν τον πεζόδροµο της Γ. Ολυµπίου, στο ισόγειο ενός γωνιακού κτηρίου, είναι ένα ευρύχωρο και ψηλοτάβανο σνακ µπαρ µε στοιχεία παραδοσιακού καφενείου, αλλά και σύγχρονα, µε mix & match κοινό που αγαπά την επικοινωνία… Το πρωτότυπο όνοµά του είναι «κληρονοµιά» από το συνεργείο αυτοκινήτων που βρισκόταν εκεί και οι έξι φίλοι-συνέταιροι αποφάσισαν να το κρατήσουν, µαζί µε την παλιακή ταµπέλα πάνω στην οποία αναγράφεται. Καθηµερινά 10:00-όσο πάει.

     

    Σβούρα

    Δράκου 8, Κουκάκι, Τ. 210 9220919, www.svourakafeneio.gr  

    Πλήρως εναρµονισµένη µε την ιδιαίτερη αισθητική και τη µοναδική ταυτότητα της περιοχής, η Σβούρα, στα 5 χρόνια λειτουργίας –µε όνοµα που αντιπροσωπεύει το παιχνίδι, τα χρώµατα, την παράδοση και φυσικά την αεικινησία–, είναι ένα καφενείο µε την κλασική αλλά και τη σύγχρονη έννοια του όρου, το οποίο αποτελεί έναν από τους πιο αγαπηµένους προορισµούς στον φηµισµένο πεζόδροµο… Χρωµατιστό περιβάλλον, ζεστός χώρος και όσο πρέπει µικρός, µε ενδιαφέρουσα αισθητική και τον εντυπωσιακό «σκαλιστό» παγκόσµιο χάρτη στον τοίχο να µας υπενθυµίζει ότι η Γη γυρίζει,… όλα µε την προσωπική σφραγίδα των ιδιοκτητών Σπύρου και Αχιλλέα, και κυρίως µε παρεΐστικη διάθεση και ανεπιτήδευτη ατµόσφαιρα. Απολαµβάνουµε από καφέ, εγχώρια αποστάγµατα µέχρι οινόµελο και ρακόµελο –από τα καλύτερα που έχουµε δοκιµάσει!– µε εξαιρετικά συνοδευτικά και εκλεπτυσµένο γευστικότατο µενού (µεζεδέσµατα), στο οποίο δίνεται όλο και περισσότερη έµφαση, και υπό τις πολυδιάστατες µουσικές επιλογές, που δύσκολα θα συναντήσουµε αλλού… ο χώρος µας ανταµείβει. Highlight: Τα τραπεζάκια στον πεζόδροµο που µας προ(σ)καλούν να αράξουµε και να αφήσουµε τις σκέψεις µας να ταξιδέψουν,… αλλά και τα ξεχωριστά events που γίνονται ανά διαστήµατα. Στα συν, οι πολύ προσιτές τιµές και η ποιότητα! Καθηµερινά 10:00-03:00 & Κυρ. 11:00-03:00.

     

    Monsieur Barbu

    Φαλήρου 59, Τ. 210 9247555

    Ένα µικρό old fashioned τύπου καφενείο που συναντάµε εδώ και δύο χρόνια µπροστά από ένα παρκάκι, σε χώρο που συνδυάζει το κλασικό µε το µοντέρνο, µε vintage λεπτοµέρειες. Φηµίζεται για τα cocktails, καθώς και για τις λίγες αλλά εκλεκτές γευστικές του προτάσεις, (burgers, club, tortillas), που έχoυν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια, ενώ δυνατό του χαρτί είναι το κυριακάτικο brunch (12:00-16:00). Καθηµερινά 10:00-όσο πάει (η κουζίνα 14:00-00:00).

     

    Ο Μπαµπάς 

    Φαλήρου 53, Τ. 215 5505565, www.ompampas.gr

    Πολύχρωµο ντεκόρ και industrial διακόσµηση σε έναν all day µοντέρνο χώρο µε παραδοσιακές πινελιές, µεγάλο κεντρικό µπαρ και φωτογραφίες διάσηµων µπαµπάδων µε τα παιδιά τους. Από νωρίς για οικονοµικό καφέ µέχρι αργά το βράδυ για cocktails, ποτά και αποστάγµατα, συνοδεία funky, blues, rock, garage, ‘70s, alternative και soul ήχων, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες είναι και οι προτάσεις φαγητού, τύπου burger και club, αλλά και µεζέδες που συνοδεύουν άριστα τα εξαιρετικά αποστάγµατα! Καθηµερινά 10:00-03:00.

    Ο Μπαμπάς: Το cafe bar... α λα ελληνικά στο Κουκάκι!ΗOPS

    Δράκου 10, Κουκάκι,Τ. 211 0136500

    Καταπληκτικά burgers δια χειρός Γιώργου Γεράρδου, μεγάλη γκάμα σε μπύρες και θαυμάσια cocktails στον πεζόδρομο Δράκου στο Κουκάκι

    HOPS beer n burgers

    Πηγή: athensmagazine.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μετς, η πιο ευρωπαϊκή γωνιά της Αθήνας: 7 vintage μαγαζιά με θέα την Ακρόπολη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα πιο ωραία στέκια για καφέ στην Κηφισιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αθήνα: 10 must στέκια στο Παγκράτι



    ΣΧΟΛΙΑ