• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Κι όμως… στην Κίνα πληρώνουν 280 δολάρια για μία μπριζόλα!

    • Bloomberg


    Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας, η Gina Rinehart, αποκτά ακόμη περισσότερα βοοειδή για να μπορεί να «σερβίρει» ακόμη πιο πολλές premium μπριζόλες στους απαιτητικούς πελάτες της στην Κίνα.

    Η εταιρεία S. Kidman & Co., που ανήκει στη Hancock Prospecting, συμφερόντων της κ. Rinehart, θα αυξήσει τα βοοειδή της κατά 25% μέσα σε επόμενα δύο με τρία χρόνια, φτάνοντας τα 200.000 ζώα. Οι εγκαταστάσεις της εμβληματικής αυστραλέζικης εταιρείας είναι τόσο μεγάλες που καλύπτουν μία έκταση σχεδόν όση η Αυστρία, καταλαμβάνοντας συνολικά 80.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

    «Η μεγάλες ευκαιρίες είναι στην Κίνα», δηλώνει ο Άντριου Ρομπ, πρώην υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Kidman, ο οποίος, την εποχή της θητείας του, το 2015, υπήρξε από τους πρωτεργάτες της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας.

    «Η Αυστραλία έχει όλες τις δυνατότητες να ικανοποιήσει τις ανάγκες της premium αγοράς, εκείνης που ζητά βοοειδή που εκτρέφονται με χορτονομή», λέει.

    Η τιμή για κάποιες από αυτές τις premium μπριζόλες φτάνει ακόμη και τα 360 δολάρια Αυστραλίας (280 δολάρια ΗΠΑ) στην Κίνα και η Kidman θέλει να μπορεί να πουλά κατευθείαν σε ακριβά εστιατόρια.

    Οι αυστραλέζικες εξαγωγές βοδινού στην Κίνα προβλέπεται να αυξηθούν 17% στους 122.000 τόνους στο οικονομικό έτος που λήγει στις 30 Ιουνίου. Μέχρι το 2022-23 θα έχουν φτάσει τους 158.000 τόνους. Η εγχώρια παραγωγή βοδινού της Κίνας δεν αρκεί για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, που έχει αυξηθεί πάνω από 30% την τελευταία δεκαετία και έχει ανεβάσει τις εισαγωγές σε επίπεδα ρεκόρ.

    Η Rinehart εξαγόρασε την Kidman το 2016 έναντι 386,5 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας, σε συνεργασία με τη Shanghai CRED Real Estate, στην οποία ανήκει το ένα τρίτο της εταιρείας. Η Kidman ιδρύθηκε το 1899 από τον Sidney Kidman, το επονομαζόμενο και «βασιλιά των βοοειδών».



    ΣΧΟΛΙΑ