• Ροή Ειδήσεων

    Καλύπτει την Ξεπαπαδέα ο Καλογήρου: Κατασκευασμένη «κίνηση αντιπερισπασμού» τα δημοσιεύματα

    • NewsRoom
    Καλογήρου

    Μιχάλης Καλογήρου. Υπουργός Δικαιοσύνης


    Πλήρη κάλυψη στην Γενική Γραμματέα κατά της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα παρείχε το απόγευμα της Δευτέρας η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, μετά τα δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου τα οποία αποκάλυπταν πως υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος εταιρείας που εμφανίζεται να έχει σχέσεις με τον δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου.

    Το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του αρνείται πως υπάρχει οποιοδήποτε ηθικό ζήτημα στην εν λόγω σχέση, υποστηρίζοντας πως η κα Ξεπαπαδέα ήταν πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας πριν αναλάβει τη θέση της Γ.Γ. Διαφθοράς.

    Η κα. Ξεπαπαδέα, διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Στα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στα δημοσιεύματα, η κα Ξεπαπαδέα εμφανίζεται ως δικηγόρος της Hi-Med Solutions Ltd (με έδρα τα γραφεία του Αρτεμίου στην Λευκωσία) τα έτη 2016, το 2017 και το 2018. Μάλιστα το 2018 η κ. Ξεπαπαδέα αντιδίκησε και με το Ελληνικό Δημόσιο, υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία.

    Στην ανακοίνωσή του το Υπ. Δικαιοσύνη μάλιστα χαρακτηρίζει «ασυναρτησίες» και «δήθεν σκάνδαλο» τις αποκαλύψεις για τον φίλο του Νίκου Παππά, Μανώλη Πετσίτη (ο οποίος συνδέεται επίσης με τον Αρτέμη Αρτεμίου), ενώ επιτίθεται στη ΝΔ επειδή δεν ψήφισε την τροπολογία για το υποχρεωτικό άνοιγμα των λογαριασμών των πολιτικών. Υπενθυμίζεται, πάντως, πώς όπως καταγγέλλει η ΝΔ με την τροπολογία, η οποία απλά αντικατέστησε νόμο που προέβλεπε ήδη την ίδια διαδικασία, ουσιαστικά παγώνει μέχρι τον Σεπτέμβριο κάθε δυνατότητα ελέγχου πολιτικού μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης: 

    Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η Κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή «πόθεν έσχες» να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε.

    Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γ.Γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται “ηθικό” ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore. Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων.

    Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς – πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στην Βουλή το θέμα της Αν. Ξεπαπαδέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα ανακοίνωση Ξεπαπαδέα: Ουδέποτε άσκησα δικηγορία, ενώ είμαι ΓΓ κατά της Διαφθοράς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζαχαράκη για υπόθεση Πετσίτη: Να απομακρυνθεί η Ξεπαπαδέα



    ΣΧΟΛΙΑ