• Πολιτική

    Θαύμα! Το ΓΕΜΗ «εξαφάνισε» το όνομα της Αν. Ξεπαπαδέα μετά τα δημοσιεύματα

    • NewsRoom


    Οι… «περίεργες συμπτώσεις» συνεχίζονται με την περίπτωση της Γενικής Γραμματέα Διαφθοράς, Αναστασίας Ξεπαπαδέα, η οποία πριν αναλάβει τη θέση υπήρξε ειδική σύμβουλος και διευθύντρια του γραφείου  του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, υπεύθυνου για θέματα κατά τις διαφθοράς, την ίδια ώρα που υπήρξε πληρεξούσιος δικηγόρος κυπριακών εταιρειών που σχετίζονται με τον δικηγόρο των offshore, Αρτέμη Αρτεμίου. 

    Μετά τα νέα δημοσιεύματα που την ήθελαν να παραμένει στο  ΔΣ της κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία έπαιρνε έργα από το δημόσιο, όντας παράλληλα ΓΓ Γραμματέας Διαφθοράς, η κα Ξεπαπαδέα έσπευσε να διαψεύσει τις αποκαλύψεις, υποστηρίζοντας πως έχει παραιτηθεί από την εταιρεία από το 2015. Ωστόσο, η καταχώρηση της εταιρείας στο ΓΕΜΗ διέψευδε πλήρως την κα Ξεπαπαδέα, καθώς παρουσίαζε την ΓΓ να παραμένει μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

    Αυτά μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Καθώς μετά τα δημοσιεύματα και την αντίδραση της ΓΓ Διαφθοράς, «ως δια μαγείας» το ΓΕΜΗ άλλαξε μέσα σε χρόνο ρεκόρ την καταχώρησή του, αφαιρώντας το όνομα της κα Ξεπαπαδέα από το ΔΣ της εταιρείας του πατέρα της.

    Πάντως, σε καταχωρήσεις της ίδιας εταιρείας σε άλλες σελίδες, το όνομα της κα Ξεπαπαδέα συνεχίζει να εμφανίζεται κανονικά στο ΔΣ.

    Η παλιά καταχώρηση στο ΓΕΜΗ:

    Η νέα καταχώρηση στο ΓΕΜΗ, μετά τα δημοσιεύματα για την κα Ξεπαπαδέα:

    Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της η κα Ξεπαπαδέα ανέφερε: «Συνεχίζεται για τέταρτη μέρα και με μεγαλύτερη ένταση, μήπως και δημιουργηθεί αντιπερισπασμός για την υπόθεση Novartis, η καμπάνια σπίλωσης και συκοφάντησής μου από την εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’ και άλλα Μέσα παραπληροφόρησης.

    » Αφού απέτυχε η προσπάθεια να παρουσιαστώ ως στενή συνεργάτης ενός προσώπου, το οποίο μου είναι παντελώς άγνωστο και να εμφανιστώ ως δικηγόρος με επαγγελματική δράση δήθεν εις βάρος του δημοσίου, σήμερα μου αποδίδεται η ιδιότητα μέλους Διοικητικού Συμβουλίου οικογενειακής επιχείρησης, από το οποίο έχω παραιτηθεί το Μάιο 2015.

    » Αντιλαμβάνομαι ότι με το έργο της η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς έχει ταράξει τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που ανενόχλητα λυμαίνονταν τη χώρα για δεκαετίες.

    » Ενημερώνουμε τους κατ’ επάγγελμα λασπολόγους και τα πανικόβλητα αφεντικά τους, ότι δεν φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε από τον αγώνα μας για κάθαρση του δημοσίου βίου. Ενάντια στα ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, προτάσσουμε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπερασπιζόμαστε και θα υπερασπιζόμαστε επίμονα και αδιάκοπα, μέσα από τη δράση της Γενική Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

    » Συνιστούμε ψυχραιμία και δύναμη. Δεν κάνουμε βήμα πίσω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Big «ΣΥΡΙΖΑ» Business: Η κ. Ξεπαπαδέα είναι μέλος εταιρίας (του μπαμπά της) που παίρνει δημόσια έργα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλύπτει την Ξεπαπαδέα ο Καλογήρου: Κατασκευασμένη «κίνηση αντιπερισπασμού» τα δημοσιεύματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλα ερωτηματικά: Το ΓΕΜΗ διαψεύδει την ανακοίνωση Ξεπαπαδέα ότι παραιτήθηκε τον Μάιο του 2015



    ΣΧΟΛΙΑ