ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, Τρίτη, 24/07, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) του υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως δείχνει ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Περιφέρεια Αττικής
- Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Νησιά Ιονίου
- Κρήτη

Η ΓΓΠΠ καλεί τους πολίτες μόλις αντιληφθούν πυρκαγιά να τηλεφωνήσουν ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώσουν σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκονται, την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, το είδος της βλάστησης που καίγεται.
Οδηγίες πρόληψης πυρκαγιάς
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.
Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πειραιώς: Βonus 22,5 εκατ. ευρώ στο προσωπικό της τράπεζας και μέλη του Δ.Σ, αλλά και νέο buyback μετοχών έως 33 εκατ. ευρώ.
- Γιώργος Στάσσης: Θα επεκτείνουμε την γκάμα των προϊόντων στα ΔΕΗ stores- Τα σχέδια για τη λιανική
- Ιόνιος Σχολή: Εξαφανισμένος ο ιδιοκτήτης Αγγελος Δερβέναγας – Αγωνία των γονιών για τη μετακόμιση στο Μαρούσι και αναπάντητα ερωτηματικά
- Η Επιτροπή των 32.000 υπαλλήλων και των μηδενικών αντανακλαστικών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.