• Ροή Ειδήσεων

    Η HOPEgenesis βραβεύθηκε με το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018»

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς


    H HOPEgenesis βραβεύθηκε με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018 στην επίσημη τελετή που διεξήχθη εχθές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μετά από την πρόταση και τη στήριξη της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κ. Ελίζας Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη.

    Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς

    Δύο ακόμα Ελληνικές οργανώσεις βραβεύθηκαν, η Κιβωτός του Κόσμου, μετά από πρόταση του Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του ΕΚ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, και ο Άνεμος Ανανέωσης, μετά από πρόταση του Ευρωβουλευτού του Ποταμιού, Μιλτιάδη Κύρκου.

    Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά από διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται από Ευρωβουλευτές. Στόχο έχει να επιβραβεύσει άτομα και οργανώσεις των οποίων οι δράσεις:

    • προάγουν τη αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία,
    • προάγουν την ενδυνάμωση του ευρωπαϊκού πνεύματος μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών,
    • σχετίζονται με το θέμα του τρέχοντος Ευρωπαϊκού Έτους, ή/και
    • προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
    Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018

    Η κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυώνη δήλωσε ότι το έργο που επιτελεί η ΜΚΟ «HOPEgenesis» αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, εκπρόσωποι της HOPEgenesis είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την κ. Βόζεμπεργκ, τον κ. Παπαδημούλη, τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ.κ. Antonio Tajani και Sylvie Guillame, καθώς και με τους υπόλοιπους 49 νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη για την σημασία του θεσμού στην προώθηση πανευρωπαϊκών αξιών.

    Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis Δρ. Στέφανος Χανδακάς με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani



    ΣΧΟΛΙΑ