• Business Of Fashion

    Η H&M εξέπληξε τους αναλυτές, θετικά αυτή την φορά

    • Bloomberg


    Σε υψηλό 17 ετών ενισχύθηκαν οι μετοχές της Hennes & Mauritz (Η&Μ), μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της σουηδικής εταιρείας μόδας και την αύξηση πωλήσεων που ανακοίνωσε, η οποία εξέπληξε τους αναλυτές, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η εταιρία έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

    Η μετοχή έφτασε να ενισχύεται έως και 18% τη Δευτέρα, προσθέτοντας 4 δισ. δολάρια στη χρηματιστηριακή αξία της σουηδικής εταιρίας. Η H&M παρουσίασε αύξηση στα κέρδη τριμήνου που ξεπέρασε ακόμη και τις υψηλότερες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενισχυόμενη και από την αποδυνάμωση του σουηδικού νομίσματος.

    Τα κέρδη αυτά είναι μια πρόγευση της μεταστροφής που προσπαθεί να επιτύχει η H&M, η οποία το τελευταίο διάστημα δίνει μάχη για να μειώσει το στοκ της, το οποίο έχει ανέλθει σε επίπεδο ρεκόρ. Σχεδόν το 30% των μετοχών της εταιρίας στο free float σορτάρονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Markit Securities.

    Παράλληλα, η βρετανική Mail ανέφερε την Κυριακή ότι ο Πρόεδρος της εταιρίας Stefan Persson βρίσκεται σε επικοινωνία με τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της Goldman Sachs και της JPMorgan, σχετικά με ένα πακέτο βοηθείας προκειμένου να βγάλει την εταιρία από το χρηματιστήριο.

    Η H&M αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

    Η H&M φαίνεται πως κάνει βήματα προς τη σταθεροποίηση των πωλήσεών της, έγραψε ο  Charles Allen, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

    Την προηγούμενη εβδομάδα, η Inditex, μητρική των Zara, παρουσίασε τις χαμηλότερες πωλήσεις εξαμήνου της για τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το ασυνήθιστα ζεστό φετινό καλοκαίρι κράτησε τους καταναλωτές μακριά από τα καταστήματα, καθώς έδειξαν να προτιμούν φθηνότερα ρούχα, όπως φανελάκια και σορτς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτά τα σκουλαρίκια από τα H&M θυμίζουν πίνακα του Πικάσο και θα τα λατρέψεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H&M: Δέκα όμορφες ζακέτες για τον Σεπτέμβριο μέχρι 20 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ