• Ροή Ειδήσεων

    Γιατί τα κορυφαία στελέχη της Eurobank πάνε σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο ελεγκτής της ΤτΕ Γιώργος Πάσχας και το δάνειο στην Εθνική

    Σήμερα η ημέρα κρύβει εκπλήξεις στο τρίγωνο Attica Bank-Τράπεζας της Ελλάδος και κυβέρνησης. Κεντρικό πρόσωπο αναμφισβήτητα είναι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ωστόσο υπάρχει κι ένα άλλο πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση. Πρόκειται για τον επικεφαλής της διεύθυνσης επιθεωρητών εποπτευόμενων εταιρειών (σ.σ. των τραπεζών) της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Πάσχα. Ο Ρουμελιώτης υποστηρίζει ότι ο κος Πάσχας δεν αποπληρώνει το δάνειο που έχει πάρει από την Εθνική Τράπεζα.

    Η στήλη πληροφορείται ότι το δάνειο, όπως λένε αρμοδίως, έχει ρυθμιστεί… Το δάνειο είχε ως εγγύηση μετοχές όπως έπαιρναν τα χρόνια των παχιών αγελάδων όλα τα τραπεζικά στελέχη… 

    Στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη

    Βαλίτσες για το Λονδίνο και εν συνεχεία για την Νέα Υόρκη ετοιμάζει ο Φωκίωνας Καραβίας και άλλα στελέχη της Eurobank για να συναντηθούν με ξένους επενδυτές και fund managers.

    Το road show αποκτά ιδιαίτερα ενδιαφέρον καθώς η τράπεζα έχει βάλει σε τροχιά το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της. Η στήλη πληροφορείται ότι το εγχείρημα τρέχει με γοργούς ρυθμούς και πράγματι το SPV, στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο Θοδωρής Καλαντώνης, θα είναι έτοιμο προς το τέλος του χρόνου. 

    Γκάζια από τον Αρτούρ Νταβιντιάν

    Το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη , Αρτούρ Νταβιντιάν βρέθηκε, όπως πληροφορείται η στήλη, τις προηγούμενες ημέρες στα γραφεία του ομίλου, όπου στεγάζονται το ΕΘΝΟΣ, το Open και οι υπόλοιπες μιντιακές δραστηριότητες του Ιβάν.

    Η συνάντηση με τα επιτελικά στελέχη κράτησε λίγο παραπάνω από δύο ώρες και ο Αρτούρ έβαλε γκάζια καθώς τα media του ομίλου δεν λένε να σηκώσουν κεφάλι. Αυτόπτης μάρτυρας μετέφερε στην στήλη ότι τους είπε ότι έχουν «δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία»… 

    Ραντεβού με δημοσιογράφους στην ΝΔ

    Ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας και αρμόδιος για δημοσιονομικά θέματα κάνει τώρα τελευταία αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους που ασχολούνται με οικονομικά θέματα…

    Η στήλη πληροφορείται ότι ο εξ Φθιώτιδος Στέλιος ετοιμάζεται για ενεργό ρόλο στα οικονομικά όταν ο Κυριάκος γίνει πρωθυπουργός. 



    ΣΧΟΛΙΑ