Ροή Ειδήσεων

Folli Follie: H ανακοίνωση της εταιρείας για τον πλειστηριασμό στα Αττικά Πολυκαταστήματα

  • NewsRoom

Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου. Βασικοί Μέτοχοι Folli Follie


Ανακοίνωση εξέδωσε η Follie Follie σχετικά με τον αναγκαστικό πλειστηριασμό των μετοχών που κατείχε στην εταιρεία «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ», προκειμένου να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» (η «Εταιρεία»), κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό ότι στις 12 Δεκεμβρίου 2018 διενεργήθηκε αναγκαστικός πλειστηριασμός, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. της 17.7/13.8.1923, των εξής μετοχών εκδόσεως της ανώνυμης εταιρείας «ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΕ»:

§ 2.682.706 μετοχών κυριότητας της Εταιρείας, με τιμή πρώτης προσφοράς 29.456.111,88 Ευρώ (ήτοι 10,98 Ευρώ ανά μετοχή)
§ 1.105.023 μετοχών κυριότητας της «FOLLI FOLLIE ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (100% θυγατρικής της Εταιρείας), με τιμή πρώτης προσφοράς 12.133.152,54 Ευρώ (ήτοι 10,98 Ευρώ ανά μετοχή).
Ο εν λόγω πλειστηριασμός, διενεργήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, στην οποία έχουν μεταβιβαστεί οι απαιτήσεις των τραπεζών Τράπεζα Eurobank Ergasias AΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Άλφα Τράπεζα ΑΕ και Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία κατά της εταιρείας (συνολικού ποσού 43.225.778,73 Ευρώ), επί τη βάσει του ενεχύρου των ανωτέρω τραπεζών επί των εκπλειστηριαζόμενων μετοχών.

Η Εταιρεία δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφορικά με το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού και πρόκειται να επανέλθει αμέσως με νεότερη ανακοίνωση μόλις λάβει σχετική γνώση επισήμως.

Περαιτέρω ανακοινώνεται ότι, την 10/12/2018 επιδόθηκε στην Εταιρεία ανακοπή κατά των προγραμμάτων πλειστηριασμού των μετοχών ΑΤΤΙΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 936 ΚΠολΔ («ανακοπή τρίτου»), την οποία άσκησαν 93 επενδυτές και της οποίας δικάσιμος ορίσθηκε η 29η Ιανουαρίου 2018.

Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κ. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, του Τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάνδαλο Folli: Επιστρέφουν στην Αθήνα οι Κουτσολιούτσοι και ετοιμάζουν την απολογία τους – Πιθανή η προφυλάκιση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένωση Επενδυτών: Αγωγή σε τέσσερις τράπεζες για τα «ανομήματα» της Folli Follie