• Ροή Ειδήσεων

    Έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με ελεύθερη είσοδο

    • NewsRoom
    ελληνοαμερικανικη-ενωση


    Οι ασπρόμαυρες, μεγάλων διαστάσεων φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, απεικονίζουν την επιφάνεια της γης. Η Μαρία Μπουρμπού επικεντρώνεται στην φύση και το τοπίο, προσδίδοντάς τους αφηρημένη αλλά και μεταφορική διάσταση. Η ιστορικός τέχνης και εικαστικός, Φιόνα Μουζακίτη, σχολιάζοντας τα έργα σημειώνει: «Το έδαφος και τα στοιχεία της φύσης (δέντρα, πέτρες, λόφοι, ξύλα κ.λπ.) αποτελούν όγκους, σχήματα και γραμμές που σχηματίζουν μια αφηρημένη σύνθεση. Η λιτότητά έχει σκοπό να επιβάλει την αρμονία και την ηρεμία στον θεατή.

    Πέρα όμως από την αφηρημένη εικαστική σύνθεση στις φωτογραφίες της «Επιφάνειας», η καλλιτέχνης θέλει να μας μεταφέρει την αίσθηση του χώρου που μας περιβάλλει. Τα τοπία, γυμνά με λίγη βλάστηση και καθαρό ορίζοντα, μας κάνουν να αναλογιστούμε την ατελείωτη επιφάνεια της γης και, μαζί με αυτήν, τον χρόνο που αντιπροσωπεύει η γη. Η Μαρία Μπουρμπού μας θυμίζει ότι καθημερινά, αυτονόητα περπατάμε πάνω σε αυτή την επιφάνεια, στην οποία αρχίζει και τελειώνει ο κύκλος της ζωής».

    Η Μαρία Μπουρμπού γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Kiel της Γερμανίας και έπειτα φωτογραφία στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ έχει δημιουργήσει το στούντιο “22Atelier”, έναν ανεξάρτητο χώρο καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας στο Arroios της Λισαβόνας.

    Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC) και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου και της Πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα.

    Ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή: 12:00 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 14:30, Κυριακή κλειστά

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό με ελεύθερη είσοδο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Tο ανανεωμένο πρόγραμμα για το 2019

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Αθηναίοι φωτογραφίζουν την πόλη τους: Μια δωρεάν έκθεση φωτογραφίας στην Τεχνόπολη

     



    ΣΧΟΛΙΑ