• Ροή Ειδήσεων

    Δύσκολο το ανοδικό σενάριο στο Χρηματιστήριο Αθηνών

    Χρηματιστήριο


    Με λιγότερο ενθουσιασμό ξεκίνησαν οι συναλλαγές στη Λεωφόρο Αθηνών την Τετάρτη, καθώς οι χτεσινοί όγκοι συναλλαγών δεν ήταν του μεγέθους να συντηρήσουν ένα ανοδικό ξέσπασμα πάνω από την αντίσταση των 660 μονάδων του Γενικού Δείκτη.

    Παρά τη σημαντική αποκλιμάκωση των χτεσινών ελληνικών αποδόσεων, που περιόρισαν το  country risk και έδωσαν το πράσινο φως στην αγορά των μετοχών, το κόστος δανεισμού παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι μόνο αν δούμε μία κίνηση κάτω τoυ 4%, η εικόνα θα είναι πιο ενθαρρυντική.

    Ωστόσο, το διεθνές χρηματοοικονομικό κλίμα έχει γίνει πιο δυσμενές για την παγκόσμια αγορά μετοχών, ενώ και στο εσωτερικό περιβάλλον, το εύθραυστο πολιτικό τοπίο και ο τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας του χρηματιστηρίου Αθηνών, αποτελούν βαρίδια για μία μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη.

    Στο ταμπλό σήμερα, ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη της τάξης του 2,4%, με τη μεγαλύτερη άνοδο να παρουσιάζει η μετοχή της Τρ. Πειραιώς (+5,93%) και ακολουθούν Eurobank (+1,96%), ETE (+1,69%) και Alpha Bank (+1,5%).

    Στα υπόλοιπα blue chips, κυριαρχούν αρνητικά πρόσημα. Ενδεικτικά η Coca Cola μετά τα ισχυρά κέρδη χτες (+3,54%) υποχωρεί 1,58%, η Motor Oil κινείται 1,33% και ακολουθούν οι Jumbo (-1,09%), Βιοχάλκο (-1,08%) και ΟΠΑΠ (-0,76%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Intralot ενισχύεται 0,94% και η MIΓ καταγράφει άνοδο 1,68%.

    Στην αγορά παραγώγων, αυξημένο το ενδιαφέρον για το συμβόλαιο της ΕΤΕ, με 8.217 ΣΜΕ ενώ το open interest αυξήθηκε κατά 5.000 συμβόλαια στα 211.756.

    Ο τζίρος στην υποκείμενη αγορά διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ, ελαφρώς ενισχυμένος από χτες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ