• Κοινωνία

    Χαλκιδική: Βίντεο-σοκ και εικόνες βιβλικής καταστροφής από τη φονική θεομηνία (φωτογραφίες-video)

    • NewsRoom


    Σοκαριστικές είναι οι εικόνες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, καταγράφοντας την απόλυτη καταστροφή στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία, η οποία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

    Μέσα σε λίγα λεπτά δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τους σφοδρούς ανέμους που σάρωσαν την περιοχή, με αυτόπτες μάρτυρες να μιλούν ακόμα και για ανεμοστρόβιλους που σχηματίστηκαν.

    Ντόπιοι κάτοικοι και παραθεριστές μετρούν τις ζημιές που υπέστησαν από τη φονική κακοκαιρία. Ολόκληρη η περιοχή, όπως και άλλες περιοχές στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, δεν έχει ηλεκτροδότηση. Με ίδια μέσα οι παθόντες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Στο πλευρό τους βρίσκονται δεκάδες μέλη εθελοντικών ομάδων αλλά και πολυάριθμες ομάδες πυροσβεστών.

    Δείτε τις θλιβερές εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Thestival.gr:

    Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον φονικό ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – δηλαδή την Κασσάνδρα και την Σιθωνία – είναι κυριολεκτικά τρομακτικές.

    Νεα Καλλικράτεια πριν 15 λεπτα

    Posted by Chris Paras on Wednesday, July 10, 2019

    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη. Το όχημά τους φαίνεται πως ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους.

    Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους – κατά πληροφορίες είναι 18 ετών – που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

    Εικόνες από την τραγωδία με το τροχόσπιτο

    Στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μία γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της όταν καταπλακώθηκε από πτώση στεγάστρου σε ταβέρνα. Από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε και ο οκτώ ετών γιος της γυναίκας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου και εξέπνευσε.

    Εικόνες από την ταβέρνα  στα Νέα Πλάγια

    Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όταν δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και το γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

    Εικόνες από το σημείο που πατέρας και γιος έχασαν τη ζωή τους

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πολιτική Προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής λόγω της φονικής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Βόρειο Ελλάδα.

    «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έχουν θέσει σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους οι οποίες κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να βοηθήσουν εκατοντάδες πολίτες που καλούν σε βοήθεια. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι τον ενημερώνουν για την εξέλιξη του ακραίου καιρικού φαινομένου και τις προσπάθειες που καταβάλουν οι διασώστες. Έχει ήδη δώσει εντολή προκειμένου κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί το ταχύτερο στην περιοχή».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το thestival.gr τεράστια προβλήματα σημειώνονται σε όλο το οδικό δίκτυο σε όλη την Κασσάνδρα αλλά και στη Σιθωνία, σε πολλά σημεία έχουν πέσει δέντρα και κάνουν δύσκολη την μετακίνηση.

    Στην Ποτίδαια από βενζινάδικο έφυγε η οροφή σύμφωνα με την εφημερίδα Κασσάνδρα.

    Στην Κρυοπηγή έχουν πέσει δέντρα και έχουν κλείσει οι γύρω παράδρομοι, Πολύχρονο Άθυτο Καλλιθέα και Σίβηρη και έχουν σπάσει τέντες από σπίτια και καταστήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ