• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Μέτρα για τη στήριξη των τραπεζών θα ανακοινώσει η Τουρκία

    • Bloomberg


    Η τουρκική κυβέρνηση θα παρουσιάσει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες να αντιμετωπίσουν τη συσσώρευση «κόκκινων» δανείων που αναμένεται να επιφέρει η διολίσθηση της λίρας και η αύξηση των επιτοκίων στη χώρα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

    Στόχος του σχεδίου θα είναι να μετριάσει την ανάγκη για κεφαλαιακές ενισχύσεις και θα προτείνει την μεταφορά των NPLs σε μια κρατική οντότητα. Το σχέδιο πρόκειται να ανακοινωθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πηγές.

    Οι μετοχές των τουρκικών τραπεζών έκαναν ράλι με την προοπτική αυτή. Ακόμη και πριν από τη νομισματική κρίση που επιδεινώθηκε τον Αύγουστο, οι τράπεζες της Τουρκίας δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα «κόκκινα» δάνεια.

    Τα μέτρα συζητήθηκαν σε μια σειρά συναντήσεων μεταξύ τραπεζικών στελεχών και υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε μια εκ των πηγών του πρακτορείου.

    Την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak αναμένεται να ανακοινώσει το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα με δημοσιονομικούς και μακροοικονομικούς στόχους για τα επόμενα τρία χρόνια και η βοήθεια προς τις τράπεζες πιθανότατα θα ανακοινωθεί τότε, τόνισαν οι πηγές.

    Η λίρα διαμορφώνεται σήμερα στις 1,2487 έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας 1,21%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα… ρέστα τους σε χρυσό δίνουν οι τουρκικές τράπεζες για να μπορέσουν να επιβιώσουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ζήτηση για φθηνότερα δολάρια στην Τουρκία δείχνει το δύσκολο δρόμο της λίρας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκία: Κατακόρυφη αύξηση των επιτοκίων στο 24% – Σε ανοδικό ράλι η λίρα



    ΣΧΟΛΙΑ