• Ροή Ειδήσεων

    Αναστάτωση στην Ελληνική Τράπεζα – H είσοδος της 7Q και ένα ακόμη σενάριο

    • NewsRoom
    ματσης

    Γιάννης Μάτσης, CEO Ελληνικής Τράπεζας


    Αναστάτωση στις ισορροπίες που είχαν εγκαθιδρυθεί έως τώρα μεταξύ παλαιών και και νέων μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας αναμένεται να φέρει η ξαφνική συμμετοχή της 7Q στις διαδικασίες αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας.

    Οι αλλαγές εντός της Ελληνικής δε σταματούν εκεί, αφού νέα δεδομένα προκαλεί και η πιθανή εμπλοκή της συντεχνίας των υπαλλήλων ΕΤΥΚ στην αύξηση, μέσω του ταμείου προνοίας τους. Η ΕΤΥΚ αγόρασε δικαιώματα προτίμησης της Third Point από τη 7Q.

    Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση από τη γραμματεία της ΕΤΥΚ, υφίστανται, ωστόσο, έντονες φημολογίες ότι συμμετείχε στην έκδοση κεφαλαίου της Τράπεζας. Το νέο μετοχολόγιο της Τράπεζας αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της βδομάδας.

    Η επένδυση των μεγαλομετόχων στην Ελληνική έχει υποστεί ζημιά από το 2014 μέχρι σήμερα, της τάξεως περίπου του 60%.

    Ο μέχρι στιγμής μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, το αμερικανικό hedge fund Third Point, πώλησε τα δικαιώματα προτίμησης του και αναμένεται ότι το ποσοστό του θα μειωθεί από 26% σε 11%.

    Μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας αναμένεται να γίνει η Wargaming, που, με την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, θα έχει ποσοστό 21% – 22%.

    Η Δήμητρα θα αυξήσει το ποσοστό από 10% σε 17-20%, χωρίς να αποκλείεται να πάρει και ορισμένες από τις μετοχές που θα διαθέσει εντός των ημερών το Δ.Σ. της Τράπεζας.

    Νέος παίκτης στο μετοχολόγιο της τράπεζας προβάλλει και η Poppy Sarl, που συνδέεται με την Pimco. Η Poppy Sarl,θα λάβει μετοχές της Ελληνικής αξίας €50 εκατ., μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

    Άγνωστο παραμένει αν θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στο Δ.Σ. η European Bank of Reconstruction and Development. Η ΕBRD κατέχει σήμερα γύρω στο 5% των μετοχών της Ελληνικής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελληνική Τράπεζα: Με κέρδη 295,9 εκατ. ευρώ έκλεισε το εννεάμηνο του 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνική Τράπεζα: Ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την ΣΚΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελληνική Τράπεζα: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η ΓΣ



    ΣΧΟΛΙΑ