• Business

    Ελληνική Τράπεζα: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποφάσισε η ΓΣ

    • NewsRoom

    Ιωάννης Μάτσης, CEO Ελληνικής Τράπεζας


    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αποτελούσε προϋπόθεση ώστε να προχωρήσει η Συμφωνία για την απόκτηση εργασιών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ).

    Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα, τα τέσσερα ψηφίσματα που έχουν τεθεί ενώπιον των μετόχων (επισυνάπτονται) έχουν εγκριθεί και η διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά κανονικά.

    Καλωσορίζοντας τους μετόχους ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Yussef Nasr ανέφερε ότι η συμφωνία με την ΣΚΤ θα ενισχύσει την Ελληνική Τράπεζα ώστε να είναι σε θέση να συνεισφέρει στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας της Κύπρου.

    Στην ομιλία του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Μάτσης ανάφερε ότι “Η εξαγορά της Καλής Συνεργατικής οδηγεί στην δημιουργία της κορυφαίας τράπεζας λιανικής και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο, η οποία αναμένεται να επιταχύνει τη στρατηγική της Τράπεζας μας για ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας σε όλη την Κύπρο – μέσα από μια διευρυμένη και διαφοροποιημένη πελατειακή βάση”.

    Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής τόνισε ότι η στρατηγική της Τράπεζας παραμένει η ίδια αλλά με μεγαλύτερα μεγέθη. “Η στρατηγική μας περιλαμβάνει: Την αντιμετώπιση των προβληματικών δανείων, με ταχύτερη επίλυση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και τη μεγιστοποίηση της αξίας τους για την Τράπεζα. Την ανάπτυξη, μέσω της μετατροπής της πλεονάζουσας ρευστότητας μας, που θα εξακολουθεί να υφίσταται και στην νέα τράπεζα, σε νέες ευκαιρίες δανεισμού που θα οδηγήσουν σε νέες εξυπηρετούμενες χορηγήσεις. Η στρατηγική μας διακρίνεται από μια πελατοκεντρική προσέγγιση – σκοπός μας να γίνουμε η κύρια τράπεζα συνεργασίας για τους επιλεγμένους πελάτες μας”.

    Κλείνοντας ο κ. Μάτσης ανέφερε ότι ” Έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε την υλοποίηση όλων των στρατηγικών μας στόχων με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας της Τράπεζας, τόσο για τους μετόχους της όσο και για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της”.



    ΣΧΟΛΙΑ